Ozapf ist

Wil je een leuk feest organiseren? Kies dan voor het thema Oktoberfest. Dit thema is perfect voor personeelsfeestjes, verjaardagsfeesten of vrijgezellenfeesten. Hierbij mogen de lederhosen en de Dirndl-jurkje natuurlijk niet ontbreken. Denk je aan het Oktoberfest dan denk je aan grote bierpullen, houten biertafels en harlekijnvlaggetjes. Deze items kun je allemaal huren om het feest helemaal in thema aan te kleden. Ook kun je de uitnodiging voor het feest laten opmaken in Oktoberfest stijl. Naast dat er ontzettend veel bier zal worden geschonken deze avond moeten er natuurlijk ook hapjes komen. Pretzels, worst, knödels of apfelstrudel zijn ideale snacks die je kunt serveren tijdens jouw Oktoberfest. 

Oktoberfest versiering

Bij het organiseren van een feest met een Oktoberfest thema is passende versiering en aankleding van de locatie natuurlijk essentieel. Je wilt natuurlijk dat alle gasten het gevoel hebben dat ze in een biertent van het Oktoberfest in München aan het feesten zijn. Hang daarom de typische blauw-witte slingers en harlekijnvlaggetjes op. Kies daarnaast voor geruite tafelkleden op de biertafels. Met deze decoraties kun je al gauw het Oktoberfest-gevoel op je feest creëren.

Extra tip: wil je het Oktoberfest in je tuin organiseren? Dan is een biergarten maken een tof idee!

Haal Oktoberfestbier én bierpullen in huis

Een van de eerste dingen waar men aan denkt bij het Oktoberfest is natuurlijk de enorme pullen met bier. Het Oktoberfestbier dat gedronken worden in zogenoemde steins mag dan ook niet ontbreken op jouw Oktoberfest. Serveer diverse Oktoberfestbieren en haal genoeg bierpullen in huis.

Serveer de welbekende schnaps

Organiseer je een feest met Oktoberfest thema? Dan is het natuurlijk leuk om ook de welbekende schnaps te serveren. Deze kleine alcoholische versnapering krijg je op het Oktoberfest in München regelmatig aangeboden. Hoe leuk is het om de bezoekers van jouw feest naast Oktoberfestbier ook lekkere schnaps aan te bieden? Vind hier de top 10 populairste schnapps in Duitsland op een rij gezet.

Lederhosen en dirndls als kleding

Of je nu zelf je eigen feest gaat organiseren in thema van Oktoberfest of dat je naar München gaat; je gaat in stijl gekleed. Voor de mannen is dit in lederhosen en voor de dames in Dirndl welke je online kunt aanschaffen. Bij traditionele lederhosen heb je de keuze uit een korte of een halflange broek. Door de kwaliteit kun je jarenlang plezier beleven van je lederhosen. Hierdoor kun je hem ieder jaar weer uit de kast trekken voor een tripje naar Oktoberfest.

Draai de bekende Oktoberfest-hits

Wanneer je een Oktoberfest gaat organiseren kun je natuurlijk een DJ inhuren, echter brengt dit de nodige kosten met zich mee. Uiteraard kun je ook zelf de bekende Oktoberfest-hits draaien via een muziekbox. In elk geval mogen deze Oktoberfest nummers niet ontbreken op de playlist.