Lederhosen overhemd nodig voor bij je lederhosen en sokken?

Ok, je bent zover dat je naar een Oktoberfest gaat. Tijd om een goed tenue te kiezen! Je hebt al een lederhosen uitgezocht en bent er klaar voor om overhemd te kiezen dat bij jou past. Al onze overhemden zijn gemaakt voor een normale pasvorm. Ben je bovengemiddeld breed en draag je normaal een erg getailleerd overhemd, overweeg dan een maatje kleiner te nemen.

Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Aanbieding!
  Overhemd Lederhosen Premium Groen
  Overhemd Lederhosen Premium Groen
  Vanaf € 29,00 Normale prijs € 39,00
 2. Alpenoverhemd Blauw
  Alpenoverhemd Blauw
  Vanaf € 29,00
 3. Alpenoverhemd Rood
  Alpenoverhemd Rood
  Vanaf € 29,00
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Lederhosen overhemden

Traditioneel gezien maakt het niet zoveel uit welk overhemd je bij je lederhosen draagt. Alles past eigenlijk wel bij een lederhosen. Echter in de praktijk zie je toch vaak dat de kleuren rood en blauw het meeste worden gedragen. Deze hebben wij dan ook in ons assortiment. Naast deze twee kleuren hebben we ook chique premium overhemden in het wit, rood en blauw met een modieus gekleurde kraag. Heb je echter een vraag of je een ander lederhosen overhemd kunt bestellen? Neem dan even contact met ons op. 

Het alpenoverhemd is de perfecte combinatie met een Lederhosen. Denk aan de alpen en je denkt aan roodgeblokte kleedjes in houten blokhutten. Onze alpenoverhemden lijken zo weggelopen uit het decor van Heidi en Milka. De geijkte Oktoberfeestganger hult zich namelijk niet alleen in een Lederhosen, maar draagt er ook een Alpenoverhemd bij. Voorzien van lange mouwen en een stoere kraag. Uiteraard in de traditionele kleuren rood of blauw, kijk maar in onze collectie. De kleuren rood en wit horen natuurlijk bij de Zwitserse en Oostenrijkse vlag, maar misschien zijn de kleuren je ook opgevallen bij de markering van alpine wandelroutes in de bergen. Rood is een signaalkleur die goed opvalt en dat kan in de bergen goed van pas komen. Stel dat je wordt overvallen door slecht weer dan ben je dankzij je knalrode alpenoverhemd zo gesignaleerd door hulptroepen. Omdat altijd maar rood met wit ook gaat vervelen, hebben we ook een blauwe variant in het assortiment.

Materiaal en pasvorm alpenoverhemd

Onze alpenoverhemden zijn gemaakt van katoen, waardoor je overhemd nagenoeg kreukvrij is. Na het wassen even nat ophangen en je hoeft hem niet eens te strijken. Het katoen zorgt ervoor dat je hemd goed ademt zodat je geen last krijgt van zweetplekken, al weet je dat natuurlijk nooit helemaal zeker, Gebruik voor de zekerheid voor je je in het feestgedruis een goede deodorant die minstens 24 uur actief is. Als het te warm wordt, rol je je mouwen op en als het helemaal gezellig wordt, kan ie natuurlijk ook nog uit. Zorg voor een wit T-shirt eronder, niet iedereen is gediend van halfnaakte mannen, zelfs niet bij het Oktoberfeest.