Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Lederhosen van koeienleer

De rundlederen lederhosen is een lederhosen die tegen een stootje kan. Runder- of koeienleer is dik en stevig. Het voordeel hiervan is dat een lederhosen van koeienleer lang mee gaat. Omdat koeienleer ook nog eens relatief goedkoop is, is een runderleren lederhosen daarom voordelig in aanschaf.

Stevig koeienleer

Een lederhosen  van koeienleer kun je vergelijken met een werkbroek, zoals de jeans of de cargobroek.  Hij hoeft niet “mooi” te blijven en mag best wat vlekken en krassen oplopen. Een lederhosen van dik leer beschermd je huid bijvoorbeeld uitstekend tijdens bergwandelingen. Wanneer je uitglijdt, hoef je niet bang te zijn dat de scherpe stenen erdoor heen gaan.

Indragen verplicht

Net als de traditionele lederen bergschoenen, moet je een rundleren broek inlopen. Een dergelijke leren broek gaat steeds lekkerder zitten, maar  je moet hem wel de tijd geven om in te dragen. Hoe langer je hem draagt, hoe beter hij gaat zitten.  Rundleer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van lichtbruin, cognackleurig tot donkerbruin/grijs en zelfs zwart. Het spreekt voor zich dat er altijd wel een kleur bij is die past bij jouw persoonlijke smaak.

Ruw en glad koeienleer voor de lederhosen

Afhankelijk van de gebruikte kant van het leer, heb je een gladde, vetleren lederhosen of een ruwe,  van suède. Suede is namelijk de geruwde binnenzijde van het leer. Het is wat zachter en “aaibaarder” en oogt wat “gekleder” dan vetleer, maar is ook gevoeliger voor vlekken. Aan de andere kant borstel je vlekken er ook  gemakkelijk van af, maar het vergt meer onderhoud dan glad leer. Ben je dol op vetleer en ook een beetje kinky, kies dan voor de zwarte vetlederen lederhosen van koeienleer  Remco. De zwarte lederhosen past trouwens ook prima bij je leren jack wanneer je naar een motortreffen gaat en dan eens even leuk uit de hoek wilt komen.