Van hoog naar laag sorteren

1 product

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

1 product

Tonen als Foto-tabel Lijst

Lange lederhosen

De lange lederhosen is de zondagse broek onder de lederhosen. Eigenlijk bedoelen we met lange lederhosen een kniebund lederhosen. De naam Kniebund is daarbij een mooie ezelsbruggetje, want kniebund betekent dat de lederhosen net onder de knie vastgemaakt kan worden. De lange lederhosen is nog steeds een korte broek in de zin dat de kuiten onbedekt blijven. Vergis je daarom niet bij de aanschaf van  een “lange” lederhosen:  het is nog steeds een korte broek waarbij je hoge kousen draagt.

Hoe lang is de lange lederhosen?

Net als bij de aanschaf van andere broeken, is de beenlengte en de buik- en heupomvang het belangrijkste. Omdat er veel verschillende modellen lange lederhosen zijn, kan de beenlengte onderling verschillen. Kies een lange lederhosen in dezelfde maat van je jeans, dan heb je vrijwel altijd de juiste beenlengte te pakken. Mocht je vinden dat de lange lederhosen te lang of juist te kort valt, dan kun je natuurlijk  altijd omruilen voor een beter passend exemplaar. Komen passen kan natuurlijk ook in onze showroom in Hengelo https://www.lederhosenwinkel.nl/showroom.

Advies nodig bij aanschaf lange lederhosen?

Wanneer je twijfelt of je een lange of korte lederhosen wilt kopen dan kunt u ons om advies vragen. Maar wellicht dat  uw partner daarin ook een beslissende rol speelt. Wanneer uw partner niet echt een lederhosen fan is, dan zou u haar eens mee kunnen nemen naar onze showroom. Dan kan ze met eigen ogen zien dat lederhosen ook gedragen worden door jonge sportieve, volleyballende kerels.

Styling van de lange lederhosen

Een lange lederhosen is dan wel de zondagse broek onder de lederhosen, dat wil nog niet zeggen dat je hem alleen kunt aantrekken op feesten en partijen. Juist de lange lederhosen kun je eenvoudig ook heel sportief of stoer dragen. Combioneer hem met een grof gebreide trui in de winter en een paar hoge bergschoenen of laarzen en niemand zal raar opkijken. In de zomer is leer ook prima te dragen omdat het goed ademt. In combinatie met een linnen blouse of gewoon een wit T- shirt en sneakers zonder sokken ben je net de James Dean van Beieren.