Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Lederhosen van geitenleer

Zoek je een soepel lederhosen, kies dan voor een lederhosen van geitenleer. Geitenleer staat bekend om zijn souplesse, daarom wordt geitenleer vaak gebruikt voor handschoenen. Ook broeken, rokken en lederhosen gemaakt van geitenleer, vallen soepel. Het leer is dunner dan rundleer, en daarom ook kwetsbaarder.

Geitenleer is sterk en soepel

De lederhosen van geitenleer kan echter best tegen een stootje en zal niet zomaar scheuren. Je moet de lederhosen wel goed onderhouden. Dus nooit nat wegleggen en regelmatig de vlekken eruit borstelen, dan kun je jouw geitenleren lederhosen heel wat jaartjes aan.

Rekbaar geitenleer

Door de rek die er in geitenleer zit, past de lederhosen zich daadwerkelijk aan jouw lichaam aan. Je zou dus kunnen zeggen dat een geitenleren lederhosen als een tweede huid zit, en daar is dan geen woord aan gelogen. Je voelt nauwelijks dat je wat aanhebt, daarom is de geitenleren lederhosen voor de meeste liefhebbers van Duitse trachten kleding, dan ook favoriet.

Geitenleer lederhosen = top kwaliteit

Geitenleer is relatief duur en eigenlijk meer voor de gevorderde leerdrager. Kies als beginner bijvoorbeeld voor de suède korte broek Hans. Het is een korte suède broek met riem, die je gewoon lekker bij vele gelegenheden kunt dragen, zowel op vakantie als in het weekend . Natuurlijk ook een fijne broek wanneer je lekker in de tuin wilt werken. 

Wie weet bevalt deze broek zo goed dat je volgend jaar gaat upgraden naar een meer opvallend en exclusief exemplaar van geitenleer.  Er is keuze genoeg: zoals Axl, een mooi e traditionele lederhosen met origineel stiksel, gemaakt van geitenleer. Een echte exclusieve en elegante lederhosen is Florian. Deze geitenleren broek met riem  is voorzien van diverse handige zakjes en gemaakt van extra dik geitenleer dat toch zo soepel valt als een bandplooibroek.