Trachtenvest

Een trachtenvest lijkt op een gilet dat je draagt onder een kostuum. Het verschil is dat het trachtenvest doorgaans langer en minder getailleerd is. Ook is het trachtenvest gemaakt van ander materiaal. Een trachtenvest kan van gewone stof zijn, maar is meestal van leer of fluweel. Hierdoor kun je voor een andere uitstraling kiezen. Draag je het trachtenvest in traditioneel Beierse stijl? Dan is je vest van suède in een natuurlijke leerkleur, dus bruin of bruingrijs.

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Trachtenvest Theo
  Trachtenvest Theo
  Vanaf € 79,00 Normale prijs € 89,00
 2. Trachtenvest Claus
  Trachtenvest Claus
  Vanaf € 79,00 Normale prijs € 89,00
 3. Trachtenvest Jonas
  Trachtenvest Jonas
  Vanaf € 99,00
 4. Trachtenjanker Lukas
  Trachtenjanker Lukas
  Vanaf € 129,00
 5. Trachtenvest Paul
  Trachtenvest Paul
  Vanaf € 79,00 Normale prijs € 89,00
 6. Trachtenvest Gunther
  Trachtenvest Gunther
  Vanaf € 79,00 Normale prijs € 89,00
 7. Trachtenjanker Erwin
  Trachtenjanker Erwin
  Vanaf € 229,00
 8. Trachtenvest Peter
  Trachtenvest Peter
  Vanaf € 79,00 Normale prijs € 89,00
 9. Trachtenvest Leon
  Trachtenvest Leon
  Vanaf € 149,00 Normale prijs € 159,00
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Persoonlijke look met een trachtenvest

De trachtenvesten die je vindt bij lederhosenwinkel.nl zijn zowel klassiek als modern. De klassieke variant is van suède met een mooi biesje afgewerkt en glimmende knopen. Maar de stoffen of fluwelen berggiletjes zijn net als de kostuum-gilets, voorzien van een glimmende achterzijde. Dat staat heel vlot en zelfs een beetje nonchalant. Een mooi en spannend tegenwicht voor de ietwat brave uitstraling van de lederhosen. Je wordt een echte stoere vent wanneer je er een overhemd zonder kraag onder draagt en natuurlijk met de bovenste knoopjes los. Ook gecombineerd met een t-shirt is het trachtenvest een ijzersterke aanvulling.

Welke maat trachtenvest moet ik nemen?

Om te bepalen welke maat vest je moet hebben is vooral je borstomvang en de breedte van je schouders belangrijk. Omdat het trachtenvest niet getailleerd is, kun je er mooi een beginnend bierbuikje achter verstoppen. Heb je daar geen last van en merk je dat je lederhosen afzakt zonder bretels, draag er dan een riem bij. Maakt niet uit welke kleur, want je trachtenvest valt er toch overheen. Kies voor de maat die je ook draagt als overhemd, dan zit je wel goed. Twijfel je, kom dan even passen in onze kleine showroom.

Hoe draag je een trachtenvest?

Het trachtenvest draag je in plaats van de bretels. Hierdoor zie je er netjes uit. Van oudsher zijn de bretels de “werklook” en hoort het vest bij feestelijke gelegenheden en voor de zondag. Wanneer je kiest voor een trachtenvest van stof, dan heeft dat een verrassend “strakke” en daardoor moderne uitstraling. Draag je er een neutraal overhemd onder en een paar stoere bergschoenen, dan kun je zo naar elke festival. Bekijks heb je zeker, maar dan wel omdat je er zo origineel bij loopt.