Oktoberfest muziek

Wil jij dit jaar toch een beetje in de stemming komen van het Oktoberfest? Voor alle liefhebbers van dit geweldige feest die graag Oktoberfest muziek willen luisteren, hebben we een aantal bekende nummers op een rijtje gezet!

Helaas geen lederhosen, dirndls, bierpullen, pretzels en worsten dit jaar, maar wél Oktoberfest muziek!

Top 10 Oktoberfest nummers

Het Oktoberfest staat natuurlijk bekend om het genre Oktoberfestmuziek, dat vooral bestaat uit Duitse hits, traditionele blaasmuziek en internationale pop nummers. Eigenlijk is dit een best breed genre. Voor liefhebbers van Oktoberfest muziek hebben we hieronder een top-10 populairste Oktoberfest nummers op een rij gezet.

 

  1. Ein Prosit - The Polka Brothers
  2. Fliegerlied - Tim Toupet
  3. Hey Baby - DJ Ötzi
  4. Hulapalu - Andreas Gabalier
  5. The donkey song, ia ia ia oh - Oompah bands
  6. 99 Luftballons - Nena
  7. Sweet Caroline - Neil Diamond
  8. Country Roads - John Denver
  9. Cordula Grün - Die Draufgänger
  10. Breathless Through the Night - Helene Fischer

Andere bekende nummers

Naast de bovenstaande top 10 zijn er natuurlijk nog veel meer nummers te bedenken die op elk Oktoberfest wel gedraaid worden. Denk bijvoorbeeld aan “Let me entertain you”, “Bella Ciao”, “Johnny Däpp”, “I Will Survive”, “Anton aus Tirol” en “YMCA”. Het leuke van het Oktoberfest muziekgenre dat het ongelooflijk breed is, waardoor je ook regelmatig popsongs, Apres Ski hits en andere feestelijke nummers voorbij hoort komen.

Ein Prosit: de absolute nummer 1!

In de bovenstaande top 10 Oktoberfest nummers staat niet voor niets “Ein Prosit” bovenaan. Dit nummer is absoluut de meeste gedraaide nummer op het Oktoberfest. In de Oktoberfest feesttenten in München draaien ze dit nummer ongeveer vier keer per uur. Het refrein “Ein Prosit, Ein Prosit, Der Gemütlichkeit, Ein Prosit, Ein Pro-ho-sit, Der Gemütlichkeit”. Na dit refrein roepen alle feestgangers “Oans, zwoa, drei, gsuffa!” om vervolgens een flinke slok uit de bierpul te nemen!