kapsel dirndl

Wat kost een biertje tijdens het Oktoberfest?

Kan jij niet wachten om dit jaar naar het Oktoberfest te gaan, maar vraag je jezelf stiekem ook af wat de prijzen voor het Oktoberfest bier zijn? Om te garanderen dat jij tijdens het feest volop kan genieten, wil jij je niet te druk maken over het geld. Door vooraf te weten te komen wat voor prijzen je kan verwachten, kan je op tijd beginnen met sparen of kan je besluiten of je dit jaar wel of niet het budget er voor hebt.

Wat kost een biertje tijdens het Oktoberfest?

Het bezoeken van het Oktoberfest in München kan niet zonder dat je geniet van een lekker biertje in een mass. Mass is ook wel de naam voor een speciaal pul glas. In dit pul glas past maar liefst een liter bier. Maar, hoeveel betaal je precies voor zo’n Mass? Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat je 13 euro per mass betaalt. Uiteraard kunnen de prijzen per jaar en per regio verschillen, maar in München wordt over het algemeen altijd deze prijs nageleefd. Ondanks dat het vrij duur lijkt, valt het in de realiteit redelijk mee. Als je de prijs per 250 ml berekend, wat normaal de inhoud van een biertje op het terras is, kost het ongeveer €3,30. Zowel in het café als op het terras in Nederland betaal je tegenwoordig dit bedrag of meer voor een biertje.

Hoe waren de prijzen vroeger?

Zoals we al zeiden, kunnen de prijzen per jaar erg verschillen. De kans is groot dat de prijs voor een mass in het komende jaar weer duurder wordt dan het vorig jaar was. In 2022 is bijvoorbeeld de prijs al gestegen naar €13,80. Dus wie weet wat het de komende jaren gaat doen. In 1971 kostte een liter bier slechts 2,95 DM, maar vandaag de dag betalen we er een stuk meer voor.

Andere tips voor het bezoeken van het Oktoberfest

Hoewel bier een groot deel uitmaakt van het Oktoberfest, is het net zo belangrijk dat je in stijl opdaagt. Je kunt het Oktoberfest in München niet bezoeken zonder dat je in de traditionele lederhosen gekleed bent. Niet alleen is het een traditie, maar ook zorgt het ervoor dat je helemaal in de feestsfeer komt. In het juiste kostuum en met de gezellige muziek en sfeer op het terrein vergeet je al snel de prijs van een biertje en kan je alleen nog maar volop genieten.