Aftellen tot het Oktoberfeest Sittard

Lederhosen-hertenleer-Johann-voorkantLederhosen-hertenleer-Johann-voorkant

Hé, hallootjes Achterhoekers en daarbuiten. Waarschijnlijk zit je een potje te huilen omdat Duitsland uitgeschakeld is voor de WK in Rusland. Maar gelukkig hebben we Brazilië nog, dat toch een klein beetje Duitsland is. Zie mijn vorige blog over Blumenau, de place to be wanneer je in Brazilië bent en toch een Oktoberfeest wilt meemaken met een heerlijk biertje, gebrouwen volgens het Duitse reinheitsgebot: Eisenbahn. Maar het grote aftellen tot de Oktoberfeesten 2018 is ook begonnen. Lees hier mijn tips hoe je ondertussen de vakantie en tussenliggende tijd het beste kan doorbrengen.

Tijd vliegt

Heb je in de gaten dat de tijd vreselijk snel gaat? Net zat je nog aan de tv gekluisterd en hoopte op een zegen van Duitsland, maar nu  is het al bijna juli en staat de zomervakantie van de kids voor de deur. Nadat je hebt bedacht waar je dit jaar heen gaat om het kroost te vermaken, komt het erop aan die vakantie ook nog te overleven. Statistisch is vastgesteld dat heel veel echtscheidingen plaats vinden in september, omdat de vakantie duidelijk maakte dat de relatie toch niet zo duurzaam was als onze lederhosen. Oppassen geblazen dus.

Zomertips

Wat kun je doen om de zomer zonder brokken door te komen? Juist, verder kijken dan je neus lang is. Je doorstaat alle ontberingen in pretparken en overvolle zwembaden omdat je in je achterhoofd weet dat jou tijd nog komen gaat. Twee weken lang heb jij het leren schort aan en ben je heer en meester van de BBQ en zorg je ervoor dat het bier koud staat, ook al kampeer je in een tentje in lutjebroek of aan de snikhete Riviera. Zomervakantie is duur, druk en enerverend, maar goed je slaat je er door heen omdat je weet dat in september het tijd is voor het Oktoberfeest.

De juiste vakantievoorbereiding

Stress is niet goed en veel mensen denken dat ze op vakantie ontstressen, maar niets is minder waar. Alleen al het uitzoeken van het perfecte vakantieoord kost ons heel wat zweetdruppels. Het schijnt zelfs zo te zijn dat we twee tot drie keer meer tijd besteden aan het uitzoeken van de meest relaxte vakantiebestemming dan aan de vakantie zelf. Dat kan niet anders dan leiden tot teleurstellingen en veel input voor programma’s als de Vakantieman, bekend van al het vakantieleed dat mensen zichzelf op de hals te halen door te veel te willen voor te weinig geld.

Niks doen dat is pas vakantie

Vakantie wil zeggen dat je even helemaal niets hoeft. Geen deadlines, geen wekkers, geen ouderavonden, geen werkoverleg. De ideale vakantie doe je zonder agenda en misschien zelfs mobiel, al weet ik dat veel mensen nu verontwaardigd van hun stoel vallen. Want hoe kun je zonder mobiel de mooiste plekjes, de goedkoopste restaurantjes en het koudste biertje vinden? Geloof me, je komt een stuk meer ontspannen terug als je het allemaal gewoon eens laat gebeuren, afgezien van dat koude biertje natuurlijk. Ga dus bij voorkeur richting Duitsland:).

Altijd een koud drankje bij de hand

Een koud stromend beekje is natuurlijk ideaal om je drankje te koelen. Maar ook een gat in de grond is al genoeg om aan die behoefte te voldoen. Iedere cm die je graaft is een graad koeler, dus hoe dieper je graaft, hoe kouder je drankvoorraad. Je kunt de kuil natuurlijk ook nog met ijs vullen indien voorradig. Is dat niet aanwezig of lukt het niet om een gat te graven, dan is er nog een truc die alleen water en een beetje geduld vereist. Je wikkelt een halve liter bier in een natte doek (t-shirt mag ook) en die hang je op aan bijvoorbeeld een boom. Het water verdampt en gebruikt daarvoor warmte. Die warmte onttrekt het water aan jouw fles bier. Zo ben je verzekerd van een koel drankje later op de dag. En je vrouw maar klagen waar al die theedoeken toch blijven totdat ze naar boven kijkt:).

Aftellen voor het oktoberfeest

Terwijl je onder deze barbaarse omstandigheden in de zomervakantie aan het afzien bent, dwalen je gedachten af naar september. Want hoewel je veel over hebt voor je familie, moet je ook aan jezelf denken. En dus heb jij je trip naar het Oktoberfeest allang geboekt. En hoewel het natuurlijk ook een prima feest is voor de hele familie, heb je je vrouw ervan weten te overtuigen dat al dat bier drinken niets voor haar is. En als beloning voor jouw trouwe diensten aan de BBQ in de zomervakantie, mag jij in september helemaal los met je maten. Mocht dit niet het geval zijn, dan is de zomervakantie een mooi moment om deze diep gekoesterde wens te bespreken.

Tip1 : Vervang de halve liters door hele liters witte wijn, alvorens je dit gesprek aangaat met moeder de vrouw. Succes.

Tip 2: Op onze oktoberfestagenda vind je alle data waarop dit jaar het Oktoberfeest gevierd wordt. Niet alleen in Duitsland, mar ook in Nederland kun je terecht voor een echt Duits Oktoberfest, bijvoorbeeld Sittard.

Leave a Reply