Oktoberfeest agenda 2018

Oktoberfest agendaMet leuke dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. En dat is niet zo gek, want wil je een leuke tafel huren in München, dan doe je dat 6 maanden van te voren, als je slim bent. Probeer je later nog een plekje te bemachtigen met een groepje vrienden, dan ben je te laat. Ook andere feesten zijn razendsnel uitverkocht, een reden te meer om de oktoberfeest agenda 2018 in de gaten te houden. En om op zoek te gaan naar de beste outfit. Een lederhose, lederhosen of lederhozen, het is maar in welke taal je zoekt:) en natuurlijk bijpassend alpenhemd, schoenen en misschien zelfs een hoedje?

Let op voorverkoop data

Vanaf nu zullen we ook de voorverkoop data- en adressen voor je in de gaten houden. Reken er maar op dat je voor de populaire Nederlandse oktoberfeesten zoals de Heise Bierfesten in Someren en Boztoberfest in Bergen op Zoom, echt op tijd moet zijn. Meestal start de voorverkoop medio april. Uiteraard is dat ook het tijdstip om uit te kijken naar een echte lederhozen. De aftrap van het oktoberfest seizoen is al 25-8-2018. Maar Aalten heeft ook een primeur; het Après Oktoberfest. En dat al in januari. Het Dutch Oktoberfeest in Ahoy staat ook op de lijst. Pas echter op met het online bestellen van tickets, aangezien vorig jaar nogal wat feesten (groningen, arnhem en den haag) niet doorgingen. Om die reden staan deze feesten niet in onze agenda.

Dresscode lederhosen, lederhozen of lederhoesn

Bij de oktoberfeesten draag je natuurlijk een echte lederhosen. Maar we zouden geen echte Achterhoekers zijn wanneer we niet ook bij andere feesten de lederhosen aantrekken. Daarom tref je in onze agenda ook de zwarte cross aan en blaosfestijn feesten waarbij de dresscode ook lederhsoen ist. Mocht je denken dat we niet weten dat je lederhosen met een S schrijft en niet lederhozen met Z wees dan gerust. We doen dit alleen zodat degene die dat NIET weten, ons ook kunnen vinden. De schrijfwijze lederhoesn is trouwens niet zo vreemd, is hoes niet dialect voor broek? Of ben ik nu in de war met huis. Hiero zeggen we sowieso lederbokske:) Ach what’s in a name. Wie bin allemaol geliek tûch?

Oktoberfeest vrijgezellenfeest?

Vergis je niet, het Oktoberfeest is géén vrijgezellenfeest maar een familiefeest voor jong en oud. Wil je de beest uithangen in lederhose, doe dat dan ergens anders. Maar anno 2018 zit je vast vol goede, volwassen voornemens. Tijdens de oktoberfeesten mag je best op de tafels staan en aan karaoke doen, maar de dames hebben en houden hier de dirndljurk of lederhose aan:).

 

Leave a Reply