Waar moet ik op letten bij aanschaf Lederhosen?

 

Heb je plannen voor de aanschaf van een Lederhosen, bekijk dan hier onze tips, zodat je er zeker van bent dat de juiste kiest.

Het lijkt al een tijdje een echte trend, mannen in korte broeken. Maar de laatste tijd volgen ook steeds meer vrouwen deze trend.  Vrouwen zijn wat kieskeuriger dus hier tips over het juist emodel en de juiste maat lederhosen. Voor meer trends check voor mannen en vrouwen check je de website van trends startpagina. Lederhosen zijn er in verschillende modellen, materialen en maten. In deze blog geven we je informatie waar je op kunt letten bij het kopen van lederhosen.

Modellen

Er zijn in totaal drie modellen van lederhosen. Er is een kort model, deze eindigt net boven de knie. Het tweede model is de Kniebund, deze gaat net over de knie. Deze twee modellen worden het vaakst gedragen en zie je dus vooral ook op Oktoberfest. En dan is er ook nog het derde, lange model. Deze is niet heel erg gebruikelijk, maar staat wel wat gekleder.

Materialen

Bij het uitzoeken van je lederhosen kan je ook kiezen voor verschillende materialen. De lederhosen zijn namelijk beschikbaar in verschillende leersoorten: Hirsch (hert), Rundleer en Wilbock (geit). De lederhose van rundleer kosten vanaf 80 euro, maar dan heb je ook een echte lederen broek die lang mee gaat. De andere twee leersoorten zitten rond de prijscategorie van 250 euro. Het ligt er maar aan wat je wilt, maar bij deze drie materialen heb je een echte lederen broek waar je trots op mag zijn.

Lees hier onze blog met alle tips voor de aanschaf van je lederhosen. Je kunt 'm ook downloaden als pdf.