Top 5 kleine tenten van de Oktoberfesten in München

Wil jij weten waar het tijdens het Oktoberfest te doen is? Oktober staat weer voor de deur en dat betekent het begin van het bekende Oktoberfest. Tijdens deze periode staat München en omstreken op zijn kop. Tijdens deze periode gaat het om bier drinken, dansen, zingen en verkleden. Het is niet gek dat jij tijdens het bezoeken van het Oktoberfest door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn op het terrein verschillende feesttenten te vinden waar er activiteiten worden gedaan. Wil jij graag een kleine tent bezoeken waar jij gegarandeerd een leuke tijd gaat hebben? Dan hebben wij hier onze top 5 kleine tenten op een rijtje gezet.

1. Café Kaiserschmarrn

Het Café Kaiserschmarrn is niet alleen een leuke kleine tent om te zien, maar ook vooral om in te zijn. Van de buitenkant is deze tent versierd als een groot kasteel. Van binnen wordt deze sfeer ook volop doorgezet. Met lekker warme koffie, heerlijke croissants en ander gebak, warm je hier lekker op. Het is de perfecte plek om de dag op het Oktoberfest te beginnen met een lekker ontbijtje. Naast de klassieke ontbijtartikelen, ben je hier ook op de juiste plek voor een cocktail, champagne of een glaasje wijn.

2. Münchner Knödelei

Tijdens het bezoeken van het Oktoberfest is het essentieel dat je de Beierse specialiteit Knödelei proeft. In de Münchner Knödelei kan je hiervoor terecht. Er is voor ieder wel wat wils. Kies bijvoorbeeld voor een zoete Knödelei met banaan of ga juist voor een hartige variant, zoals een Knödelei met champignons, spinazie, biet of kaas.

3. Wirtshaus im Schichtl

Wanneer je zin hebt om lekker te lachen of geëntertaind te worden, dan moet je naar de Wirtshaus im Schichtl zijn. Hier worden al sinds 1869 speciale voorstellingen gegeven. Een van de beroemde shows is de cabaretvoorstelling waar er wordt gedaan alsof iemand onthoofd wordt. Gelukkig is dit uiteraard puur een show. Tijdens de voorstelling wordt je hier ook voorzien van heerlijk biologisch eten.

4. Zur Bratwurst

De Bratwurst is ook een van de gerechten die je tijdens het Oktoberfest wel moet proeven. Dit kan je perfect doen in de Zur Bratwurst. Dit is een huisje met twee verdiepingen. Tijdens het eten van jouw heerlijke bratwurst, geniet je van live muziek en lekker koud bier.

5. Glöckle Wirt

De kleinste tent op het terrein is de Glöckle Wirt. Laat zijn kleine formaat je echter niet afschrikken. Het is hier enorm gezellig en een stuk minder druk en lawaaierig dan in de andere tenten. Het kleine formaat wordt daarnaast nog knusser gemaakt door het gebruik van oude decoratie, zoals oude schilderijen en oude kookgerei. Vergeet uiteraard in deze klassieke tent jouw lederhosen niet.