In Duitsland daar mag dat

Kan jij niet wachten om naar het Oktoberfest te gaan, maar kijk je een beetje op tegen de mogelijke hoge reiskosten? Dan helpen wij je graag verder. Het bezoeken van het Oktoberfest hoeft geen duur uitje te zijn. Ondanks dat er jaarlijks miljoenen mensen naar München reizen om dit grote festijn bij te wonen, betekent het niet dat je de hoofdprijs hoeft te betalen voor een rit. Er zijn veel verschillende manieren om naar het feestterrein te reizen en wij informeren je graag over de goedkoopste manieren.

Reizen met de trein

Reizen met de trein is zeker een optie, maar dit verschilt erg per locatie. Er zijn veel mogelijke treinverbindingen rondom München die goedkope reizen naar de stad aanbieden. Moet je echter vanuit Nederland reizen? Dan wordt het met de trein lastiger. Er is geen directe verbinding, dus je zult meerdere malen moeten overstappen. 

Reizen met de bus

Het voordeel van de bus is dat het een directe reis is. In tegenstelling met de trein, hoef je met de bus niet over te stappen. Je kan bijvoorbeeld in Eindhoven, Utrecht, of Amsterdam op de bus stappen en vervolgens in München uitstappen. Uiteraard is de bus niet de snelste optie, maar het belooft je wel een stressvrije reis.

Neem het vliegtuig 

Een andere mogelijkheid is om het vliegtuig te nemen. Er zijn directe vluchten beschikbaar naar München en vanaf het vliegveld neem je een trein of bus naar het centrum. De prijzen van de vliegreis kunnen echter erg verschillen per seizoen. Het voordeel is wel dat dit de snelste manier is om naar München te gaan. Binnen 2 uur ben je al op jouw bestemming aangekomen. 

Kies voor een balans tussen de beste prijs en comfort

Het is belangrijk om te onthouden dat goedkoop niet altijd de beste optie hoeft te zijn. Ondanks dat het nemen van de bus vanaf jouw startpunt de goedkoopste mogelijkheid is om naar München te komen, kan deze manier ook de meeste tijd in beslag nemen. Wellicht betekent dit dat je een extra dag vrij moet vragen van werk of dat je al helemaal vermoeid bent voordat je voet op het Oktoberfest hebt gezet. Wij raden altijd aan om een balans te vinden tussen prijs en comfort. Wanneer je de kosten voor het Oktoberfest op een rijtje aan het zetten bent, vergeet dan niet extra kosten om een lederhose aan te schaffen. Bij ons, op Lederhosen Winkel hebben we een ruim assortiment aan de leukste Oktoberfest kleding.