Theresienwiese

Theresienwiese in München: de plek waar het Oktoberfest plaatsvindt

Theresienwiese is een plek in München, Duitsland wat bekend staat om zijn Oktoberfest. Ondanks dat we vaak bij het Oktoberfest denken aan eten en lederhosen, biedt deze plek uiteraard nog veel meer dan alleen het Oktoberfest. Het is uiteraard aan te raden om tijdens de feesten langs te komen, zodat je de echte traditionele sfeer proeft van München. In dit artikel nemen we je mee door alle bezienswaardigheden en activiteiten die er in Theresienwiese te vinden en te doen zijn. Lees snel verder om meer over de cultuur en de geschiedenis te weten te komen.

Wat is er te doen in Theresienwiese?

Wanneer we kijken naar alle activiteiten die er in Theresienwiese te doen zijn, dan steekt het Oktoberfest er natuurlijk bovenuit. Dit feest begint rond het midden van september en eindigt aan het einde van de maand. Het is dus een groot feest wat wel twee weken lang doorgaat. Het staat ook wel bekend als het grootste openluchtfestival in de hele wereld. Naast het Oktoberfest zelf, zijn er ook verschillende ondersteunende evenementen toegevoegd. Een van deze evenementen is de Riesen Flohmarkt. Dit is een grote vlooienmarkt waar iedereen zijn oude spullen kan verkopen. In December kan je ook terecht in Theresienwiese voor Tollwood. Dit is een cultureel festival wat wel een maand lang duurt. Tijdens dit evenement kan je langs verschillende leuke stands en tentjes lopen.

Sint Pauluskerk en Bavaria

Ben jij op zoek naar het mooiste uitzicht van Theresienwiese en wil je even de stad uitgaan? Dan is een bezoek aan de twee hogere plekken in deze stad een aanrader. Bavaria is een groot standbeeld van maar liefst 18 meter hoog. Door middel van 4 kleine luikjes die zich in het standbeeld bevinden, kan je uitkijken op Theresienwiese. Door middel van een grote wenteltrap loop je richting het topje van het standbeeld. Wil je nog hogerop klimmen, dan moet je naar de Sint Pauluskerk gaan. Bij deze kerk zit een groot uitkijkplatform waarmee je over de hele Wiesen kijkt. Het is echter belangrijk om te benoemen dat deze toren alleen te bezoeken is tijdens het Oktoberfest. Dit is dus nog een goede reden om tijdens het Oktoberfest naar Theresienwiese in München te gaan. 

Wat is het Oktoberfest?

Tijdens het Oktoberfest kan je rekening houden met een aantal sleutelwoorden, bier, eten en volksmuziek. Het is werkelijk een genot, want iedereen is vrolijk, iedereen is lekker zichzelf en iedereen komt er om een gezellige tijd met elkaar te hebben. Door de jaren heen is het Oktoberfest zelfs zoveel uitgegroeid dat het ook in de delen van Nederland te vinden is. Uiteraard moet je voor de echte traditionele sfeer naar Theresienwiese in München gaan. Vergeet niet je lederhosen mee te nemen, want iedereen houdt zich netjes aan de dresscode. Het Oktoberfest eten is ook beroemd geworden voor velen. Tijdens deze dagen genieten de bezoekers van een braadworst, zure kool en andere klassieke Duitse hapjes. Voor meer informatie ga je naar Lederhosen Winkel.