oktoberfest eten

Oktoberfest bezoeken? Dit is wat je van het eten kunt verwachten!

Het Oktoberfest staat natuurlijk bekend als groot bierfeest. Wij kunnen beamen dat het drinken van bier in lederhosen een belangrijk onderdeel is van dit geweldige volksfeest, maar drinken en eten gaat goed samen. Daarom vinden wij het leuk om eens te schrijven over typisch Oktoberfest eten. Welke traditionele Oktoberfest gerechten moet je nou echt geproefd hebben? Wij hebben een aantal traditionele gerechten die zeker de moeite waard zijn op een rij gezet!

Oktoberfest eten is het proeven waard

Tijdens het Oktoberfest zijn er een aantal traditionele gerechten die je echt geproefd moet hebben. Met traditioneel eten van hoge kwaliteit onderscheidt het Oktoberfest zich met andere feesten. Uiteraard smaakt al het eten dat op het Oktoberfest te vinden is uitstekend bij het speciale Oktoberfestbier. Een aantal typische Oktoberfest gerechten zijn:

Hänchen

Een hänchen wordt ook wel hendl genoemd en is een typisch gerecht dat op het Oktoberfest geserveerd wordt. De hänchens zijn heerlijk gemarineerd en gegrild op de spit, waardoor ze heerlijk knapperig en smaakvol zijn. Een hendl is zeker het proberen waard!

Wurst

Wist je dat Duitsland wereldwijd het grootste aanbod worsten heeft? Dit maakt de “wurst” een typische Duitse specialiteit die ook op het Oktoberfest verkocht wordt. Vaak wordt er een broodje worst verkocht. Dit is de ideale snack om te combineren met een pul bier.

Pretzel

De pretzel kent in Duitsland veel andere benamingen, zoals brezl, brezn  brezel en bretzel. Met al deze woorden wordt hetzelfde eten bedoeld namelijk: een reuze krakeling. De pretzel is een snack dat vaak wordt gegeten bij het bier. Soms met kruidenboter of een sausje.

Schweinshaxe

Een ander typisch Oktoberfest gerecht is schweinshaxe. Dit is een geroosterd varkensvlees en wel de hele schenkel met spek en zwoerd. Dit is een stuk varkensvlees uit de poot wat oorspronkelijk gegeten werd door arme lui. Dit goedkope varkensvlees vereist daardoor een extra lange bereidingstijd. Zo wordt schweinshaxe dagenlang in marinade gelegd. Daarna moet het vlees ongeveer drie uur geroosterd worden om vervolgens bruin en knapperig te serveren.