Oktoberfeesten in september: Auf wienerschnitzel!

Oktoberfeesten in september: Auf wienerschnitzel!

feesttent okotberfest

De echte oktober feestganger weet het natuurlijk allang: de oktoberfeesten vinden grotendeels plaats in september. En aangezien de meteorologische herfst alweer begonnen lijkt, betekent dat zwaar weer voor de liefhebber van een lekker glaasje bier. Want oktoberfeesten, ook degene die in Mei of September plaats hebben, staan garant voor vele liters bier. En al dat bier moet natuurlijk rijkelijk kunnen vloeien, ongehinderd door strakke spijkerbroeken.

De echte okotberfeestkleding

Nu kun je naar de feestwinkel gaan en daar een lederhosen aanschaffen, maar dan heb je niet de echte, comfortabele duurzame lederhosen die de duitsers zelf dragen. En net als je de toegangstickets voor de beroemde tenten als bijvoorbeeld de Hofbrautent (vooral bekend onder toeristen vanwege de naam…..) al beter in mei in je zak kunt hebben, kun je ook voor de kleding er maar beter zo vroeg mogelijk bij zijn. Wil je trouwens weten welke tent de leukste is, kijk dan eens bij onze oktoberfest special.

Lederhosen in de grote biertenten “verplicht”

Want reken maar dat de lederhosen dè dracht is tijdens de oktoberfeesten. Vooral in de grote biertenten kun je eigenlijk niet zonder. Want hoewel het dragen van een lederhosen niet verplicht is, val je wel op wanneer je er geen eentje draagt. Het maakt deel uit van de unieke sfeer. In Munchen kun je je lederhosen en trachtenvest zelfs huren, maar als Hollander kun je beter in je eigen lederhosenset verschijnen (we hebben toch al de naam om heel gierig te zijn). Oktoberfest  kleding verplicht dus.

Nog een rondje

Als het bier eenmaal vloeit zijn zelfs Hollanders vrijgevig, maar zorg er wel voor dat je je gezicht in de plooi houdt wanneer je 100 euro of meer moet afrekenen. De biertjes zijn groot en de prijzen vallen omgerekend best mee, maar 10×10 is nog altijd €100. De bierfeesten in Nederland doen daar niet voor onder. Maar per slot van rekening is het in Nederland ook al lang niet ongebruikelijk meer om €2,50 af te rekenen voor een vaasje. Tenzij je natuurlijk in de Achterhoek woont:).

Oktoberfeesten in september

Wil je gauw weten waar je deze en volgende maand naar toe kunt, kijk dan op onze agenda. Heb je plannen voor Duitsland, kijk dan ook eens op http://oktoberfest.links.nl/. Houd er rekening mee dat de oktoberfeesten in Duitsland meestal zo half september beginnen, in 2018  is dat bijvoorbeeld 22 september. Het hangt samen met beter weer (ondanks de mega grote tenten, zo’n 14 stuks waar gemiddeld toch zeker 8000 man in kan) en dus commercie. Maar ook in eigen land zie je steeds vroeger oktoberfeesten, de eerste is al in mei.

Lederhosen dames voor stoere meiden, struise vrouwen en gezellige moeders

Ben je nieuw op deze site, dan loont het de moeite om een kijkje te nemen bij de verschillende lederhosen, sokken, alpenschoenenen trachtenvesten. Natuurlijk is ook aan je vriendin gedacht. Want hoewel je voor een dirndljurkje niet bij lederhosenwinkel.nl moet zijn, vind je hier wel lederhosen voor dames. Uiteraard net iets korter en net niets vrouwelijker dan de mannelijke variant. En zelfs in het roze. Wedden dat je daar jouw vrouw, moeder, zus of vriendin heel blij mee maakt? Mocht ze toch niet zo gek zijn om in dirndl rond te lopen, misschien dat je dan iets vindt op de feestartikelen startpagina of op  Feestdagen StartMenus .

Ons vind je er in ieder geval oook:).

Leave a Reply