Lederhosen voor Musketiers

Lederhosen voor Musketiers

Ingezonden bericht door een klant:

Frankrijk, het jaar 1630.

Het dagelijks leven bestond voor een Musketier uit zwaarden, pistolen, hoeden, leer, bandana´s en het in dienst zijn van het toenmalige koninklijk huis onder de regeringschap van Koning Lodewijk XIII.

Dit is het tijdperk dat Musketiers hun vorm kregen zoals wij ze uit films en boeken kennen, en het is nou juist deze periode die ik, en m´n beste vriend, uitbeelden. Het is ook waarom wij hierin vrij uniek zijn in onze kledij, want…wij zijn juist door deze periode de wat andere Musketiers. In deze setting zie je dus ook hoe een lederhosen anders gedragen wordt.

Wij bezoeken historische evenementen en worden zelfs veelvuldig uitgenodigd om deel te nemen als “toegevoegde waarde” aan een evenement. Wij krijgen aanvragen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Belgie, Oostenrijk…en ja, zelfs van “modeshows” als een soort “supporting act” behoort tot deze uitnodigingen. Onze taak/missie is dan ook het lopen door het publiek en het geven van text en uitleg over wat wij uitbeelden en de bezoekers wat “historisch aandacht” geven. Natuurlijk worden er ook veelvuldig foto´s genomen en is er altijd aandacht voor onze verschijning…zèker ook vanuit de dames-wereld (knipoog).

Wij hebben naast Musketier ook Highlander (jaar 1735) wat qua kledij minstens zoveel reactie´s en uitnodigingen oproept. Privé ben ik dagelijks onderweg als Cowboy met “boots & hat”…iets wat vanuit mijn jeugd is bijgebleven, omdat ik opgegroeid ben in Canada.

Met historische groetjes,

Marcel W.

Bekijk hieronder de prachtige plaatjes die dit opleverde.

#gallery-2 {
margin: auto;
}
#gallery-2 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-2 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-2 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 

Leave a Reply