Carnaval lederhosen

Carnaval is in aantocht. Nu denk je misschien bleh, mij niet gezien, wat moet ik met zo’n optocht? Of houd je niet van hoempapa muziek en ga je over je nek bij het idee een polonaise te moeten dansen terwijl het bier over je heen wordt gek(l)otst. Op het gevaar af na het lezen hiervan een vriend (of twee) minder te bezitten, een pleidooi voor vastenlaovond in Duitse sferen. Da’s waarschijnlijk net zo iets als vloeken in de kerk, of erger, rechtser dan rechts. Wat zou het? Met carnaval is iedereen gelijk. Zet uw (voor-) oordelen opzij en laat u meevoeren in deze Germaanse toestanden, die overigens net zo goed romaans of barbaars genoemd zouden kunnen worden, aangezien het carnaval al héééél oud is en net zo goed in Brazilië als in het puntje van Duitsland gevierd wordt.

Vier dagen lang op dreef

Dat bier is natuurlijk wel een dingetje, want als je niet van bier drinken houdt, dan is carnaval toch een beetje lastig. Net zo min als dat je naar een Oktoberfeest gaat wanneer je geheel onthouder bent. Toch is te merken dat het steeds geaccepteerder wordt dat je een nulpuntnul bestelt, dus waarom zou je dat niet ook met carnaval doen? In de oudheid wist men het al, van dansen ga je trancen, daar komt geen alcohol aan te pas. Maar, laten we wel wezen, een beetje gek doen is een stuk makkelijker als de machine een beetje geolied wordt. Schaam je niet wanneer je jezelf een klein beetje moed in drinkt, dat zweet je er naderhand net zo hard weer uit. Moet je wel die polonaise mee gaan doen natuurlijk.

Kruip in de huid van

Dan is het nu tijd voor het pekse, want je gaat beter uit je dak als je je een ander mens waant. De beste resultaten krijg je, wanneer je denkt onherkenbaar te zijn. Een struise boerin of Heidi kan daarbij goede diensten bewijzen. Dat gaat als volgt.

  1. Trek (als vrouw) eens een lederhosen aan.
  2. Doe een gek hoedje op of probeer een blonde pruik met vlechten of een kapsel waar je al jaren van droomt.
  3. Gebruik lekker veel schmink en maak sproeten met je wenkbrauwen potlood.
  4. Trek vervolgens je meest gewaagde bloesje en bergschoenen aan en klaar is je outfit.

Overigens komt dat goed uit want de onze dames lederhosen zijn ook nog eens flink in de aanbieding.

Juist omdat je iets draagt wat je anders nooit zou dragen, of durven dragen, stijgt er al snel een gevoel van baldadigheid in je op. Wanneer je dat gevoel eenmaal kent, raak je al snel verslaafd. Met carnaval mag iedereen precies aantrekken, waar hij of zij zin in heeft, dus heb je geen zin in een dirndl-outfit, ook op je sloffen en in je kamerjas mag je deze dagen de kroeg in.

Verbroedering alom

Zo’n kamerjas is bijzonder handig vanwege de grote zakken, daar passen met gemak een paar biertjes in. Ook kun je je lederhosen aan het oog onttrekken wanneer je de liefde van je leven tegen komt. Heb je de vierde dag last van een bad hairday vanwege de zwetende en kriebelende pruik, draag dan een badmuts. Past ook nog eens prima bij het Duits waarmee ik dit bericht begon. Want wist je dat je in Duitsland verplicht bent een badmuts te dragen wanneer je het zwembad in gaat? Zum wohl, uiteraard.

Wist je dat er een gezegde is dat luidt: Overtuigingen van vandaag, blijken de vergissingen van morgen? Denk daar maar eens over na, voordat je een comment plaatst!