Trachtenjanker: dé jas voor bij je lederhosen

De trachtenjanker is het jasje dat de traditionele Bavariaanse klederdracht compleet maakt. Voor wie niet zo thuis is in lederhosenland: de lederhosen is het kledingstuk dat traditiegetrouw in Beieren gedragen wordt. Beieren is een deelstaat van Duitsland, dus niet alle Duitsers dragen lederhosen. De trachtenjanker hoort daarbij.

Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Trachtenvest Jonas
  Trachtenvest Jonas
  Vanaf € 99,00
 2. Trachtenjanker Lukas
  Trachtenjanker Lukas
  Vanaf € 129,00
 3. Trachtenjanker Erwin
  Trachtenjanker Erwin
  Vanaf € 229,00
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Trachtenjasje; originele klederdracht uit Beieren

Beieren is de bondsstaat die bekend staat vanwege de oktoberfesten in München. Hieraan dankt de lederhosen dan ook zijn populariteit. Minder bekend zijn de bijbehorende kledingstukken, zoals het trachtenvest, de loferli sokken of beenwarmers en het trachtenjasje. De trachtenjanker is niets anders dan de duitse benaming voor dit warme trachten jasje van wol.

Maak je outfit compleet met een trachtenjasje

Wil jij je onderscheiden van je makkers die alleen met carnaval een lederhosen dragen? Dan zorg je ervoor dat je hele outfit klopt. Dus geen lederhosen met daaronder slippers en sokken (killing voor je seks appeal trouwens), maar stoere berg- of beter nog alpenschoenen. Draag op je lederhosen een trachtenvest wanneer je er er ook nog eens netjes gekleed uit wilt zien. En net als bij een echt kostuum, hoort er ook een jasje bij: de trachtenjanker.

De echte trachtenjanker is 100% wol

Omdat we bij lederhosenwinkel uitsluitend goede spullen verkopen, zijn ook de trachtenjankers van originele, Duitse kwaliteit. Degelijk en duurzaam. Geen plastic knopen of synthetische stoffen waarin je gaat zweten als een otter. Echte wol is vuilafstotend en ademt. Kwaliteitskostuums zijn daarom altijd gemaakt van wol. Een trachtenjanker is dan ook precies wat je nodig hebt voor een avondje stappen bij winterse temperaturen.

Onderscheid jezelf met een trachtenjasje

Kortom, ga je in Bavariaanse stijl, of wil je gewoon eens wat anders, probeer dan eens zo’n trachtenjanker. De trachtenjanker is natuurlijk ook prima geschikt om te dragen zònder lederhosen. Gewoon op een spijkerbroek staat hij ook stoer en een tikkeltje artistiek. Onderscheid jezelf van de massa in nylon jacks en dons jassen en houd jezelf lekker warm met dit wollen jasje.