Geen producten gevonden voor deze selectie.

Trachtenhoeden

Maak je outfit af met een handgemaakte leren trachtenhoed. Deze trachtenhoed is hartstikke praktisch wanneer je naar het oktoberfeest gaat. Het staat niet alleen mooi, maar biedt ook bescherming. Een leren hoed houdt je hoofd warm wanneer het buiten koud is, maar beschermt ook tegen de hitte van de middagzon (heeft zelfs ventilatiegaten!) en behoed je zo voor een zonnesteek.  De brede rand zorgt ervoor dat je ogen geen last hebben van de felle zon, wanneer je in de bergen van Zuid Duitsland of Oostenrijk gaat wandelen.

Trachtenhoed met veertje

De traditionele outfit van de trachtenkleding gaat meestal vergezeld van een jagershoedje met veertje. Deze leren trachtenhoed heeft meer weg van een cowboy hoed en dat zorgt voor net even een andere en sportievere uitstraling. De veren van fazant en patrijs zijn echter wel typisch voor de oktoberfestkledij, dat al met al toch het karakter van een oogstfeest heeft, waarbij het jachtelement natuurlijk niet mag ontbreken.

Stoere leren trachtenhoed met gevlochten band

Ben je op zoek naar een mooie lerenhoed, dan is deze trachtenhoed iets voor jou. Deze kruising tussen een cowboyhoed en het traditionele jagershoedje is buitengewoon opvallend. Vooral het veertje laat geen twijfel over bestaan over jouw unieke smaak. Jij trekt je niets aan van wat andere zeggen, maar draagt wat je mooi vindt.

Gevoerd en geventileerd

Deze leren trachtenhoed past net zo goed bij een wax coat als bij een trachtenjasje of hoge coltrui. Gecombineerd met leren laarzen en lange lerenjas kun je zo doorgaan als de avant-garde van Berlijn of artistieke cowboy. Een band aan de binnen zijde zorgt ervoor dat de hoed mooi in model blijft. Ventilatiegaten zorgen ervoor dat jij het hoofd altijd koel houdt!

Kies de juiste maat

Onze trachtenhoeden zijn verkrijgbaar in verschillende grootten. Kies het model dat past bij je hoofdomtrek. Meet deze op over je voorhoofd en het dikste deel van je achterhoofd, net als bij het opmeten van je helmmaat.  De juiste maat vind je dan door te kijken in onze maattabel. Kies de maat die het dichts bij je hoofdomtrek zit. Een hoed die te groot is, hangt op je oren terwijl een hoed die te klein is, makkelijk van je hoofd valt. In beide gevallen zit de hoed niet lekker. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, kom dan even passen in onze showroom in Hengelo in de Achterhoek.

Verkrijgbaar van XS tot XXL.