Tiroler kleding in alle soorten en maten

Heb jij binnenkort een heuse Tiroler Party en zoek je daarvoor geschikte Tiroler kleding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen echte kwalitatieve lederhosen die perfect passen bij Tiroler kleding outfit! Voor zowel mannen als vrouwen is echte Tiroler kleding te vinden.

Tiroler kleding voor mannen

Tiroler kleding voor vrouwen

Tiroler kleding voor de man

Mannen dragen over het algemeen een keurige lederhosen gemaakt van 100% echt leer met daar boven een geschikt Alpen overhemd. De man heeft voor wat betreft de lederhosen keuze uit een traditioneel Kniebund model dat net over de knieen valt of voor een korter model. De echte Tiroler feest ganger heeft beide exemplaren in zijn kast klaarliggen en kies op basis van het weer. Na veel hossen en dansen kan de Kniebund variant nog wel eens warmer aan gaan voelen. Voor de voeten wordt over het algemeen gekozen voor een paar traditionele Alpenschoenen maar echte bergschoenen kunnen natuurlijk ook. Afgemaakt wordt het vaak met een paar echte traditionele Alpensokken.

Tiroler kleding voor de vrouw

De vrouw gaat of in fraaie Dirndl naar een Tiroler party of kiest ook voor een traditionele lederhosen. De lederhosen voor de vrouw heeft een iets andere pasvorm voor de man en zal met name rond de taille iets getailleerder zijn. De vrouw heeft ook de keuze uit een lederhosen die kort is en een type dat iets langer is. Daarboven draagt zij een tradtionele Trachtenblouse met of zonder extra hemdje. Aan de voeten draagt zij vooral nette laarsjes of pumps.

Meer over Tirol

Tirol is een deelstaat van Oostenrijk en heeft Innsbruck als hoofdstad. Tirol staat bekend om haar echte Oostenrijkse sfeertje dat je wellicht ook kent van je ski vakantie. Ook daarvoor is trouwens echte Tiroler kleding geschikt.