Over onsHallo, ik ben Pim en gek op lederhosen ;). Maar eigenlijk vooral gek op de gezelligheid om het hele fenomeen ‘Oktoberfest’. Op de een of andere manier vind ik oktoberfesten (in Nederland ook wel bierfeesten) altijd gezellige feestjes voor jong en oud, waarbij gezelligheid voorop staat. Vaak gepaard met vrolijke muzikanten die zorgen voor een hoog meezing gehalte op iedere leeftijd. Ook ik ontkom er soms niet aan om mee te zingen (zeker niet mijn specialiteit).

Hoe het begon?

Samen met wat vrienden besloten we om een ‘Duits Oktoberfest’ te gaan bezoeken. Aan kleding dachten we uiteraard niet, aan veel bier drinken natuurlijk wel. Omdat ik dit zo’n gezellig feest vond besloot ik op zoek te gaan naar een tenue/pak (geef het beestje een naam). Natuurlijk wilde ik als student voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en dacht een top aankoop te hebben gedaan. Niets bleek minder waar: het was een plastic geval met wat leeraccenten. Toch besloot ik om het daar voorlopig maar mee te doen het naderende bierfeest. Een halve avond verder en de hengsels van de broek hingen op de grond en mijn telefoon was ik kwijt doordat de broekzak uitgescheurd was. Volgende dag complete broek weggegooid en contact opgenomen met de organisatie om te checken of mijn telefoon terecht was. Gelukkig dat was het geval. Verder was het wederom een gezellige avond en leerde ik allerlei gezellige mensen kennen, waaronder een ouder stel dat mij, en mijn complete voetbalteam, het volgende jaar onderdak wilde bieden voor nop. Haha.

Kwaliteit staat voorop

Het jaar erop natuurlijk weer een feestje gepland en ik begon in de zomer op zoek te gaan naar een betere kwaliteit lederhosen. Verschillende leveranciers bekeken en met name verschillende kwaliteiten aangepast. Besloten om te gaan voor een mooi afgewerkte broek, gemaakt van 100% leer. Later dat jaar kreeg ik verzoeken van bevriende oktoberfestgangers om ook een broek aan te schaffen. Ook zij waren erg tevreden. Na de zomer besloot ik – voor de grap – om een webshopje te beginnen in lederhosen. Afspraken gemaakt met de leverancier van mijn eigen broek en een aantal maanden later was het begin er. Na heel wat geknutsel stond er een aardige shop. Wat als grap is ontstaan is nu een side business geworden. Na verloop van tijd begon ik teveel eisen te stellen aan de  kwaliteit en afwerking van de lederhosen en ben ik op zoek gegaan naar een fabrikant. Die heb ik inmiddels al geruime tijd gevonden en daardoor de tussenhandel kunnen afsnijden. Gevolg: een betere kwaliteit voor ongeveer dezelfde prijs. Omdat wij zo overtuigd zijn van de kwaliteit krijg je bij ons standaard 100 dagen bedenktijd en een jaar garantie op het product. Daar doen we niet moeilijk over!

De passie voor lederhosen is altijd gebleven en nog altijd passen we dagelijks onze webshop aan met andere producten of nieuwe informatie. Heb je vragen of tips voor de shop? Laat het me weten, wordt absoluut gewaardeerd!

We’re famous Dit stond in de Gelderlander

Wat doen we nog meer?

Doordat we onze eigen fabrikant zijn kunnen we deze kwaliteit lederhosen tegen een schappelijke prijs aanbieden. Mocht je nou op zoek zijn naar een leverancier, producent van lederhosen? Trek ook eens bij ons aan de bel, wie weet kunnen wij iets voor je betekenen. Ook op het gebied van kapel en dweilorkest kleding denken wij graag mee en hebben een aantal voorbeelden van andere klanten.