oktoberfest kleding

Oktoberfest, hét beroemde bierfestival in Duitsland én de grootste ter wereld. Het wordt al meer dan 200 jaar gevierd en het is zo bekend dat er bezoekers komen van over heel de wereld. Ook onder de Nederlanders is het een populair feest. Het wordt jaarlijks in oktober in München gehouden en trekt meer dan 5 miljoen bezoekers. Het bierfeest duurt zo’n 16 tot 18 dagen.

Oktoberfest kleding

Niet alleen staat het Oktoberfest bekend om al het bier dat er geserveerd wordt, maar ook om de traditionele kleding die gedragen wordt. Mannen dragen er vooral lederhosen, dit is een leren broek dat gedragen wordt in Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Tirol. Ook zijn er lederhosen voor vrouwen, maar een typisch Beirs/Oostenrijkse klederdracht voor vrouwen is de Dirndl. Dit is een jurk die in zowel korte als lange maten verkrijgbaar is. Bij deze outfits horen natuurlijk ook accessoires, zoals onder andere de tiroler hoed, haferlschuhe (schoenen) en kniekousen. Bovenstaande kledingstukken zijn absoluut onmisbaar en je bent op en top gekleed voor het bierfeest.

Oktoberfest tips

Ga je het Oktoberfest bezoeken, of ben je misschien van plan om er eens heen te gaan? Dan hebben we voor jou typische Oktoberfest tips op een rijtje gezet:

  • Schaf traditionele kleding op tijd aan. De kans is groter dat naarmate het feest nadert, al veel kleding is uitverkocht.
  • Maak als vrouw een keuze aan welke kant van je Dirndl je strik draagt. Draag je die namelijk aan de rechterkant, dan geef je daarmee aan dat je een relatie hebt.
  • Zoek op tijd een accommodatie in München.
  • Zorg er ook voor dat je kinderen in stijl meegaan en kies mooi uitziende Kinderkleding
  • Geniet van Duitse specialiteiten, zoals bratwürst en pretzels.
  • Zoek thuis alvast wat typische Duitse liedjes op die gedraaid zullen worden. Wel zo leuk als je af en toe eens wat mee kan zingen!
  • Mocht je niet alleen voor het bier en muziek willen komen? Geen probleem, er zijn genoeg andere dingen te bezoeken, zoals achtbanen, reuzenrad en een rodelbaan.

Met bovenstaande tips en de juiste Oktoberfest kleding zul jij gegarandeerd een prachtige tijd hebben op het grote bierfeest in München. Voor ieder is er wel wat wils en het is een feest dat je eigenlijk niet gemist mag hebben!