Oktoberfestkleding

Oktoberfestkleding is, in tegenstelling tot andere eenmalige outfits, veel meer dan een goedkope lederhosen en een jagershoedje. Je kunt het vergelijken met kleding voor Limburgs carnaval. De mensen hullen zich in de prachtigste kostuums, maar gemaakt van stof die je ook in het dagelijkse leven draagt.

Kwaliteitskleding voor Oktoberfeest

Geen kunststof troep, maar leer, gecombineerd met puur katoen, wol of linnen. Zo moet je outfit voor het enige echte oktoberfeest zijn. Aangezien je zwaar werk te verrichten hebt, moet je oktoberfestkleding lekker zitten, goed ademen en tegen een stootje kunnen. Kies daarom voor kwalitatief goede lederhosen en een bijpassende blouse met daaronder stevige schoenen.

Lees meer+

Okoberfest outfit voor beginners

Wil je voor niet al te veel geld toch een echte lederhosen en alpenhemd scoren, kies dan voor een voordelig setje. We hebben hiervoor verschillende mooie, echt leren lederhosen te koop samen met een rode of blauwe ruitjesblouse. De blokjes van het overhemd maken je Oktoberfest outfit helemaal af.

Blauwe of rode ruitjes op je alpenhemd?

De blauwe ruitjes zie je overal terug in de logo’s van het Oktoberfest. Het blauwe ruitje vindt zijn oorsprong in de Beierse vlag van de Freistaat. De rode ruitjes zijn meer de traditionele Oostenrijkse kleuren, dus bedenk wel even welke kleur het beste bij je Oktoberfest bezoek past. Handig om te weten dat Oostenrijkers en Bayerischen Leute niet echt prat gaan op hun grote vriendschapJ.

Oktoberfestkleding: Mix van traditie en het goede leven

De lederhosen stamt af van de traditionele jachtkleding die men in de bergen droeg. Tegenwoordig dragen ook steeds meer jonge mensen de lederhosen. Trachtenkleding is niet langer alleen voorbehouden aan ouderen en tijdens folkloristische feesten zoals het Oktoberfeest, maar maakt ook steeds meer en meer deel uit van de kleding die men door de weeks draagt. De mix van het goede leven met de traditionele waarden maakt deel uit van het welbevinden dat je onmiddellijk bekruipt, wanneer je je hult in Oktoberfestkleding.

“Zum wohl”zeggen we dan. We hopen dat ook jij dit gevoel mag gaan beleven! Koop je Oktoberfeestkleding online of kom passen in Hengelo, Achterhoek. Pim staat klaar met de pintsJ.

Lees minder-
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Alpenschoen Erik
    Alpenschoen Erik
    Vanaf € 59,00
  2. Alpenschoen David
    Alpenschoen David
    Vanaf € 59,00
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst