Lederhosen heren gemaakt van 100% Duitse Kwaliteit!

Wil je goed voor de dag komen bij een Duits feest, Oktoberfest of andere gelegenheid? Pak dan een echte lederhosen. Zal misschien in het begin wat wennen zijn maar eenmaal gedragen wil je niet anders (niet voor niets zijn er mensen die 365 dagen per jaar een lederhosen dragen) Wij hebben een aantal heren lederhosen in ons assortiment waar de kwaliteit top van is. Bij elk type dames lederhosen vind je pasvorm onder het product zelf. Heb je toch vragen? Geen probleem: mail ons of stuur een whatsapp: 06 30 60 76 84.

Van hoog naar laag sorteren

23 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Echte lederhosen heren!

Zoals hierboven genoemd zijn er heren die 365 dagen per jaar lederhosen (heren) dragen omdat ze zo tevreden zijn met de pasvorm en gemak. Dat is over het algemeen niet het geval en worden de heren lederhosen maar een paar keer per jaar gebruikt. Mogelijke gelegenheden om lederhosen te dragen zijn natuurlijk het Oktoberfest (dat niet perse in Oktober hoeft plaats te vinden) en carnaval. Maar ook dragen heren lederhosen steeds vaker op andere gelegenheden: vrijgezellenfeesten, verjaardagen, feestjes in Duitse stijl en zelfs tijdens het houthakken en andere tuin werkzaamheden. Het lijkt erop dat we echt de kant op gaan dat een lederhosen voor zowel lederhosen heren als dames een gemeengoed wordt en niet meer weg te denken is.

Hoe verzorg je een heren lederhosen?

We krijgen regelmatig de vraag: hoe verzorg ik een lederhosen nadat ik deze gedragen heb tijdens een (wild) Oktoberfeest? Zo moet het niet: je komt thuis van een feest en gooit de natte lederhosen (er wordt regelmatig bier geschonken op zulke feestjes) in de hoek van de kamer en ploft in bed. De volgende dag zie je de verfrommelde lederhosen liggen en gooi je ‘m in de kast. Kans op schimmel: behoorlijk groot!

Hoe doe je het dan wel? Nadat je thuiskomt van een heftig feest pak je een kledinghanger en hang je de lederhosen daaraan. We snappen dat je hier niet altijd zin in hebt, de volgende dag is ook geen probleem. Laat de lederhosen (niet in de zon!) even lekker uitwaaien en drogen. Vervolgens loop je lederhosen na op viezigheid en krap je voorzichtig met een harde borstel (geen ijzer of staal) de gorigheid van je lederhosen. Pak daarna een suede spray (geen merkvoorkeur) en spuit de heren lederhosen even goed in. Laat weer drogen en hang de lederhosen in de kast. Volgend seizoen sta je er dan weer top bij!

Sportieve look met Lederhosen

De Lederhosen kun je goed combineren met ruitjeshemden en alpensokken en dito schoenen, voor de echte OKtoberfest- of berglook, maar gewone wandelschoenen passen er natuurlijk ook prima bij. Uiteraard kun je kiezen voor een knalrood overhemd, maar wie het wat natuurlijker wil houden, kan er ook prima groen of bruin bij dragen. Een gewoon wit T- shirt en stoere bergschoenen staan ook erg leuk en geeft je outfit iets sportiefs. Wie nergens over wil nadenken kan ook een complete set kopen bestaande uit een Lederhosen en een bijpassend overhemd. Sokken en alpenschoenen hebben we natuurlijk ook! Maar in verband met de maatvoering wordt dat een beetje lastig om als set aan te bieden.

Maatvoering en pasvorm

Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt, moet je de maat van je taille opnemen en in de tabel de bijbehorende maat kiezen. Je zult zien dat de speling vrij ruim is, dit komt omdat taille omvang in te stellen is met de vetersluiting achter en de knopen voor. Kies de maat een beetje ruim, dat draagt het prettigst.

Tip: om het mannelijke karakter van de Lederhosen te benadrukken, ga je natuurlijk niet je benen scheren.