polka lederhosen

Leuke kleding voor de kapel

Veel orkesten zoals de fanfare en de blaaskapel, hebben over het algemeen kleding met een uniform achtige uitstraling. Veel knopen en tressen en ongemakkelijke hoofddeksels met kinbandjes die onder de neus lijken te zitten. Dat komt natuurlijk omdat blaaskapel ooit vast onderdeel was en (is) van het leger. Marsmuziek met veel trommels en trompetten, zo begonnen we vroeger een oorlog. Denk maar aan Jan Klaassen, die was trompetter, bij het leger van de prins…..

Feestelijke kleding voor plaatselijke Kapel

De meeste van ons zijn gewend aan bands die een liedje zingen, maar juist de instrumentale energie van de kapel draagt bij aan een bijzondere sfeer. De ene keer is het carnaval, het volgende moment blazen ze een serieus deuntje bij de opening van de plaatselijke lederhosenwinkel. Bij de kapel gaat het niet alleen om de instrumenten, maar ook om de outfit. En afhankelijk van de gelegenheid is die kleding de ene keer ingetogen en serieus en de andere keer humoristisch en zelfs koddig.

Uniforme uitstraling kapel kleding

Het uniform is over het algemeen iets militairs, maar bij de muzikale kapel slaat “uniform” vooral op het feit dat ze er allemaal hetzelfde willen uitzien. Uni-form dus. Een heel orkest in identieke lederhosen, dat maakt een verpletterende indruk. Vooral wanneer ze allemaal de sokken even laag dragen en de bretels even hoog. Het gaat tenslotte om de details.

Kapelmuziek en bergkleding

Op de één of andere manier gaan blaasinstrumenten voortreffelijk samen met bergtoppen, grazige weiden, mooi weer en traditionele kleding tijdens feestelijke dorpsmarkten met streek gerechten. Misschien heeft dat te maken met de relaxte sfeer in de bergen, het tempo lijkt er lager te liggen, de mensen meer ontspannen. Zou het komen door de tonen van de kapel, dat de zenuwen zo gekalmeerd worden?

 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op