polka lederhosen

Dweilorkest in nieuwe outfit

Een dweilorkest wil af en toe ook wat anders. Het hele jaar is de fanfare een serieuze aangelegenheid, maar met carnaval gaat (althans een deel van) het orkest los. Bij het dweilorkest gaat het namelijk vooral om de leut. Die dure instrumenten blijken dan prima tegen een scheutje bier te kunnen en de blazers een beter uithoudingsvermogen dan de gemiddelde polonaiseloper. Slagwerk en blazers vormen samen het dweilorkest.

Dweilorkest de weg kwijt

Denk niet dat de naam dweilorkest afkomstig is van de dweilpauze tijdens het schaatsen. Want hoewel het dweilorkest bij ieder EK of WK schaatsen wel aanwezig is, is het niet dat dweilen, waar het dweilorkest zich mee bezig houd. Dweilen is afkomstig van dwalen. Zwerven over de straat, in aangeschoten toestand. Denk maar aan dweilavond met carnaval.

Wat trekt het dweilorkest aan?

Welke kleding het dweilorkest draagt, hangt af van de gelegenheid. Zo zul je het dweilorkest tijdens de Olympische spelen in Zuid Korea natuurlijk niet in lederhosen gespot hebben. Veel te verwarrend voor de internationale media. Indien het dweilorkest Nederland vertegenwoordigt, loopt het natuurlijk in spijkerbroek, boerenkiel en klompen. En liefst met veel oranje.

Lederhosen voor het dweilorkest

Misschien is het dan voor menigeen een grote stap naar een dweilorkest in lederhosen. Maar zeg nou zelf, als je een lederhosen ziet, dan kun je toch niet lang serieus blijven kijken? Lederhosen zijn ons inziens daarom prima te combineren met een feestmuziekje van het dweilorkest. Natuurlijk in combinatie met een rood of groen alpenhemd en een paar echte alpensokken in trachtenschoenen. Ook voor de dames natuurlijk, want dirndls zijn leuk, maar lederhosen voor dames van het dweilorkest is nog veel leuker!

 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op