Winterparty organiseren

Winterparty organiseren

Bouw je eigen winterfeestje op zijn Duits

Voor iedereen die nu spijtig zijn Lederhosen in de kast heeft opgeborgen, goed nieuws. Want je hoeft natuurlijk niet een heel jaar te wachten tot het weer oktober is. Want als je een echte liefhebber bent van het oktoberfeest, dan hoef jij niet meer na te denken waar je je verjaardag gaat vieren en hoe. Je bestelt een biertafel bij de gamma, legt er rode geruite kleedjes op, bestelt een flink fust bier en een stel pullen en jouw verjaardag wordt er eentje om nooit te vergeten. Of je laat het organiseren over aan een ander, bijvoorbeeld de Schaapsberg. Hier kun je zowel een Tiroler bierfeestje als een schuttersfeest vieren (en nog veel andere thema’s): http://www.deschaapsberg.nl/themafeesten/Tiroler_Feest.html

Schwenkgril en houthakken

Je zou zelfs een barbecue kunnen organiseren compleet met schwenkgrill, want wie heeft bedacht dat je alleen maar in de zomer een bratwurst kunt grillen? De echte die hard gaat zelfs met sneeuw de tuin in om daar een lekker vuurtje te bouwen. Houthakkershemd aan en warm worden door zelf de houtjes te hakken, hoe mooi kan het leven zijn.

Vuurtje stoken en schnaps drinken

Grote voordeel is dat je waarschijnlijk weinig last van de buren zult hebben, want die zitten allemaal binnen bij de warme kachel. Terwijl jij van stenen jij eigen vuurplaats bouwt, kunnen je maten hout verzamelen. Ben je een echte stoere Lederhosen fan, dan trek je natuurlijk ook je korte broek erbij aan. We zijn heel erg benieuwd naar mooie foto’s van stoere kerels bij het kampvuur. Misschien goed plan om het bier te vervangen door strohrum als het gaat vriezen. Zo houd je het in ieder geval warm!

Winterfeesten mc’s geven het goede voorbeeld

Wanneer je denkt dat alleen zotten naar buiten gaan als het vriest, heeft nog geen kennis gemaakt met echte motorrijders. Een uitstervend ras weliswaar, maar de echte motorrijder draait zijn hand niet om voor een ritje en een feestje waarbij de deelnemers zelfs blijven kamperen, in de sneeuw. Kijk maar eens bij het Kleppertreffen en de vele winterfeesten van diverse mc’s.

Overeenkomst Lederhosen en motormuis

Je zou het niet zeggen, maar de Lederhosen drager heeft in het geheim veel gemeen met de motormuis. Misschien wel juist vanwege het feit dat de echte motorrijder ook dol is op leren broeken en flanelle houthakkershemden. Bovendien zijn bier, spijkerslaan en bratwurst eten favoriete bezigheden van beide partijen.

Hard rock of winterhoorn

Alleen de muziek, die is een beetje anders. In plaats van schlagers en accordeon houdt het gemiddelde mc lid toch vooral van hardrock, blazen is iets wat hij graag doet maar dan wel op het stalen ros. Maar het zou me niets verbazen wanneer ze op een après-ski party net zo los gaan als de lederhosen –fan wanneer de blaaskapel losbarst. Misschien dat een combinatie winterhoorn blazen- grillen en houthakken wel het begin is van een nieuwe Twentse traditie waarbij de lederhosen natuurlijk niet mag ontbreken. We wachten met spanning de eerste foto’s af! Kijk hier eens voor een overzicht van allerlei feestartikelen.

Leave a Reply