Winterdip?

Winterdip

Winterdip? Ga op wintersport!

Het is weer januari, de feestdagen zijn voorbij en tja, die winter is nu wel ècht begonnen. De dagen worden kouder, en het is zowaar beginnen sneeuwen. Nog maanden te gaan voor het weer een beetje te doen is buiten en voor veel mensen betekent dat: depressief zijn, teveel chocola eten en binnen zitten. Hoppa, die goede voornemens zijn ook meteen overboord. De gevreesde winterdip is geen fabeltje. De wetenschap heeft er zelfs een naam aan gegeven: seasonal af ective disorder heet t, en wordt vooral veroorzaakt door een verstoord dagritme (donkere dagen) en een gemis aanlicht.

Komt het bekend voor? Je bent niet de enige: zo ongeveer een half miljoen Nederlanders lijdt aan deze jaarlijks terugkerende vorm van depressie. Brrr, we worden er zelf een beetje treurig van.  Maarrr! Er is een oplossing. Sporten en zon helpen namelijk om uit je winterdip te raken. Tjakka!

Wintersport dus. En geen betere tijd om te gaan dan de eerste maanden van het jaar. Hello again, goede voornemens, en dag winterdip. Het weer is er eindelijk naar, na een langzaam op gang gekomen seizoen. Menig sneeuwkanon kwam eraan te pas, maar nu kan er eindelijk echt goed geskied en geboard worden. Misschien dat die winterdip er iets mee te maken heeft, in ieder geval zijn Nederlanders gek op wintersport. Jaarlijks gaan zo’n 900 000 mensen richting de skigebieden in de Franse, Zwitserse of Oostenrijkse Alpen. Zwitserland is duurder, Oostenrijk goedkoper. Het Franse Val Thorens is voor de party people onder ons. Daar vindt ieder jaar zelfs een dance festivalletje plaats in de bergen, en ook het Dutchweek festival. Jawel, een week lang hossen en bier tanken met je lieve landgenoten op een berg. Dit jaar is dat de laatste week april / begin mei,tzt volgt meer informatie.

Zoek je nog een leuke outfit om de après­ski feestjes mee af te gaan? Kijk even in onze webshop voor de allerbeste lederhosen, van echt rundleer. Mach die Stimmung als een Anton of Antoinette aus Tirol!