Weissenbrink

Oktoberfest bezoeken

Over het algemeen liggen Duitsers niet lekker in Nederland, zo niet in de Achterhoek. Misschien komt het doordat Achterhoekers de liefde voor bier delen met hun Oosterburen, maar in de Achterhoek is het doodnormaal een bier und weinfest te organiseren, zoals bijvoorbeeld in Café de Tol. Fijn voor de lederhosen fans, want die mogen natuurlijk aan.

Duitse schlagers en rood geruite bloesjes

Ik vermoed dat de Achterhoekers hun eigen bier en oktoberfeest organiseren uit een soort van lokaal nationalisme. Een vloeibaar soort. Het lokale goud zeg maar. Want Grolsch is het bier van de Achterhoek en daar zijn ze maar wat trots op. Het smaakt dan ook een stuk beter dan hetgeen ze in Duitsland brouwen, het Rheinheitsgebot ten spijt. En dan die flesjes, da’s pure nostalgie. Vooral de beugels. Zo stoer drink je nergens anders bier.

Bierhosen en motorpak

Dat echte mannen leer dragen is natuurlijk allang bekend. Leer beschermt en ademt, in tegenstelling tot menig fluorescerend motorpak. Want Kevlar is dan wel oersterk, maar het is en blijft kunststof. Daarom zie je de echte motorrijder ook niet in kevlar rondrijden, maar in een leren motorpak. Zelfs verstappen zag je in Oostenrij vorig jaar in een lederhosen rondlopen! Maar verder is leer eigenlijk helemaal niet zo mannelijk, degene die leren broeken dragen zonder dat daar een motor bij hoort worden toch wel argwanend aangekeken, zeker wanneer die kort is. Zo niet in Duitsland en dus ook niet in de Achterhoek, dat getuige de naam toch een beetje ver van Nederland af ligtJ.

Verstappen in lederhosen?

Maar ook onze enige echte Max Verstappen blijkt dus mans genoeg om in lederhosen rond te stappen en zelfs te racen. Omdat dat hem vorig jaar een overwinning bezorgde in Oostenrijk, hoopt hij eigenlijk dat er dit jaar weer een leren broekie aan te pas komt. Alles voor de winst. En waarom ook niet? Persoonlijk vind ik hem er hartstikke kek uitzien (Bij de vrije training voor de GP in Monaco doet hij het naar eigen zeggen niet slecht (“we zijn uit de muur gebleven”), maar hij kan wel een duwtje in de rug gebruiken. Mocht hij gaan winnen in lederhosen, dan zou de gebruikelijke champagnedouche na afloop, wel verruild moet worden voor een biertonbad of douche.

Best geklede man of vrouw

Al met al is er weer genoeg om naar uit te kijken de komende dagen!

Erst mal naar het Weissenbrink wein und bier festival. Mocht je nog geen eigen lederhosen en alpenhemd hebben, dan is dit een mooi moment om er eentje aan te schaffen! Want tijdens het festival worden er verkiezingen gehouden voor de best geklede man en vrouw!

Leave a Reply