Wat nog te doen voor het Oktoberfest

Wat nog te doen voor het oktoberfest

Wat moet je nog doen (en laten) voor het Oktoberfest

Het aftellen is waarschijnlijk al begonnen, de reserveringen al gemaakt. De oktoberfesten komen eraan. Tijd om te kijken of je lederhosen nog in goede staat verkeerd. Wie zo slim was om zijn lederhosen vorig jaar vochtig en wel in de kast te gooien heeft nu waarschijnlijk een probleem. Bier vlekt niet, maar o wee als leer vochtig wordt, dan vlekt het echt wel. Dat komt niet zozeer door het bier maar doordat het vocht, het vuil oplost en bij opdrogen kringen veroorzaakt.

Impregneren van je lederhosen om vlekken te voorkomen

Een lederhosen die goed ingevet is, heeft natuurlijk geen last van vochtplekken. Door het vet wordt water en bier afgestoten voor het vlekken kan maken. Maar helaas zijn suède lederhosen een stuk modieuzer dan die donkergrijze vette lappen. Om deze mooi te houden, kun je deze het beste van te voren gaan impregneren. Vergelijk het met je suède schoenen die je na aankoop ook in sprayt zodat de schoenen beter tegen vocht kunnen en vuil afstoten.

Met de hele familie naar het oktoberfest

Hoewel het op het oktoberfest toch vooral om bier gaat, kun je er ook prima met de kinderen naar toe, maar kies dan wel een tijdstip ergens in de middag, wanneer het rustig is. Je kunt buiten te biertenten, prima op het terras zitten, mits het natuurlijk droog blijft en van de sfeer en de muziek bandjes genieten. ’s Avonds mogen er geen kinderen in de tent en al helemaal geen buggy’s. Ook huisdieren moeten buiten blijven, zelfs overdag.

Em goede bodem voorkomt dronkenschap

Al draait het tijdens het oktoberfest om liters bier, toch is het zaak niet dronken te worden. De Duitsers hebben daar een beproefd middel voor; bratwurst. Dit is de perfecte bodem voor een flinke pul bier, maar kan ook prima tussen door genuttigd worden. Probeer het niet omgekeerd te doen, want dan wordt het gegarandeerd braakworst. Houd er trouwens rekening mee dat eten apart afgerekend moet worden.

Handjes thuis, ook van de dirndls

Nederlanders worden niet alleen loslippig na een aantal pullen bier, maar ook de handjes gaan los zitten. Denk alleen niet dat de serveersters zitten te wachten op jouw hulp. Ze kunnen met gemak 10 liter bier versjouwen dus reken maar uit hoe hard de klap aankomt wanneer jij per ongeluk de serveerster verwart met een striptease danseres. Uiteraard wil ze best trinkgeld ontvangen, maar dat stopt ze zèlf wel in haar grote, lederen portemonnee.

Leave a Reply