Wat doen mannen met kerst?

Kerst lederhosen

Wat doen mannen in lederhosen met kerst?

Misschien heb je je dat nog nooit echt afgevraagd, maar weet jij wat mannen in lederhosen met kerst doen? Zeker als er een dik pak sneeuw ligt, zoals vandaag, lijken me die blote benen toch niet prettig. Natuurlijk, je kunt ook een LANGE lederhosen kopen, maar geloof me, die zijn niet zo lang dat je er je hele benen mee kunt bedekken zoals we dat gewend zijn van de jeans (of zwarte pantalon met vouw die natuurlijk met kerst uit de kast moet komen).

Zorg dat ze het warm krijgen

Je moet er dus voor zorgen dat mannen in lederhosen het WARM krijgen resp. houden met kerst. En dat betekent vooral niet dat ze op de bank mogen hangen voor de open haard, nee, er is werk aan de winkel!  Ter voorbereiding op het kerstmaal zijn de volgende klusjes prima geschikt:

  • De kerstboom omhakken (als ie nog niet opgetuigd is natuurlijk)
  • Open haard hout hakken
  • De bbq en de vuurkorf aansteken
  • Het groot vlees aansnijden

Jarenlange training vereist

Nou zijn mannen in lederhosen op de eerste plaats natuurlijk èchte mannen, dus die hebben het nooit koud. Wat hier misschien aan toe bijdraagt, is het regelmatig nuttigen van geestrijk vocht, niet voor niets vuurwater genoemd door de indianen. Het consumeren van calorierijke drankjes als bier en schnapps, vraagt echter om een gedegen bodem van eiwit en vet, meestal bestaande uit vlees. Deze beiden zaken zorgen ervoor dat het lichaam bedekt wordt met een isolerend laagje, waar de mannen vaak het gehele jaar druk mee bezig zijn. Mannen in lederhosen trainen het hele jaar door!

Een leren schort om het af te leren

Grote kans echter dat mannen in lederhosen gewoon in hun nette pak aan de kerstdis met de schoonouders moeten zitten en dat ze hun nagels netjes gemanicuurd hebben. Misschien hebben ze zelfs de Mode startpagina geraadpleegd om hun outfit te vervolmaken. Het nadeel is dat ze zo niet aan te werk te krijgen zijn, omdat ze bang zijn dat hun gelegenheidspak vuil wordt en niet terug kan naar de winkel. Je doet ze vast een groot plezier wanneer je ze een groot schort geeft met daarin hun “gereedschap” voor de avond. En om in de stemming blijven, mag dit best een leren vintage schort zijn. Een beetje zoals de timmerman en kapper vroeger droeg en je nu ook wel weer ziet bij de “carnivoreske” barbecueman, visboer of  hippe TV tuinman.

Fleisch vom grill mit Weihnachten?

Geroosterd vlees wel te verstaan, dus vlees van de barbecue. Je kunt de mannen gewoon de tuin in sturen! Deze kerst geen een draadjesvlees met een blaadje laurier en een kruidnagel, maar pulled porc of roasted beef. Bovendien wordt dat vlees ook nog eens gemarineerd in flinke hoeveelheden alcohol. Geen wijn, zoals bij de stoofpeertjes van oma, maar met whiskey en bier. Weer eens wat anders dan rollade of hertenbiefstuk, hoewel beide ook prima op de barbecue bereid kunnen worden.

Iedereen blij. Frohe weihnachten!

Het voordeel voor de vrouw des huizes lijkt me duidelijk. Terwijl de mannen in lederhosen of liever gezegd schort, in de tuin aan het roken en garen zijn, kunnen de vrouwen lekker aan de wijn en de cocktails. Die boontjes met appelmoes en andere beilagen zijn, in vergelijking met de slow cook kunsten van de mannen, toch zo klaar.

Leave a Reply