Waarom mannen lederhosen dragen

Lederhosen mannen

Waarom mannen lederhosen dragen

Onderzoek is er niet naar gedaan, maar ik heb zo mijn vermoedens waarom een man zich in een lederhosen hijst. Op nummer 1 staat denk ik het feit dat een man dan ongemerkt heel dicht bij de dames in dirndl kan komen. Want deze zeldzame soort kun je alleen in het wild spotten wanneer je zelf in lederhosen en ruiten alpenhemd gehuld gaat.

Aantrekkelijke vrouwen

Het dirndl kostuum is van oudsher een heel lief, onschuldig, bijna meisjesachtig jurkje met daaronder en wit bloesje met pofmouwtjes. Een beetje vergelijkbaar met ons Zeeuws meisje, alleen die heeft haar bloesje altijd hoog gesloten. De veters aan de voorzijde van de dirndl jurk hebben een onmiskenbare aantrekkingskracht op mannen. Of is het toch dat witte bloesje? Het hangt natuurlijk ook van de dame in kwestie af, maar het push-up effect van het korsetachtige lijfje kun je niet ontkennen. Afhankelijk van de hoeveelheid blouse, is dat sowieso een prachtig uitzicht. Prima voor een feestje en wil je als man  hieraan deelnemen, dan is de lederhosen verplicht.

De lengte van de rok

Het dirndl kostuum is niet als sexy bedoelt. De traditionele klederdracht schrijft voor dat de rok OVER de knie valt en dat de borsten bedekt zijn. Maar de kleding zegt wel iets over de veroverbaarheid van de dame in kwestie. Want de manier waarop de strik van het schort gedragen wordt, vertelt de kenner precies wat hij weten wil over de status; getrouwd, vrijgezel, of weduwe. Voor “gescheiden” en “onduidelijk” of “gecompliceerd” zijn nog geen posities gesignaleerd, daarvoor zou je op facebook moeten kijken. De reden is natuurlijk weer dat vroeger er geen twijfel mogelijk was; je was of beschikbaar, of niet. Geen getwijfel, gekonkel en gedoe. En dat vinden mannen handig om te weten.

Elke dag dezelfde broek

Steve Jobs (RIP) en Marc Zuckerbergzijn vast niet de enige mannen die het liefst elke dag hetzelfde dragen. Mannen houden doorgaans niet van winkelen. Houden ze wel van winkelen, dan zijn het vaak geen echte mannen. Overigens zijn dat nou juist ook weer vaak de liefhebbers van een korte broek, maar dat is weer een heel ander verhaal. De doorsnee man trekt liefst het kloffie aan dat hij gisteren heeft uitgedaan, En dat is nu precies de kracht van de lederhosen. Hoe vaker je hem draagt, hoe mooier hij wordt! Bekijk hier onze lederhosen voor heren.

In Lederhosen word je een partybeest

Wie de schoen past, trekt hem aan, maar wie de lederhosen aan heeft getrokken, kan nog maar één kant op; feesten! Laat het party animal in je ontwaken en probeer het gewoon eens. Er is altijd wel een Feest of gelegenheid waarop je de lederhosen kunt dragen.

Leave a Reply