2018, het jaar van de lederhosen

Schlagerfestival

Zo met de knallen van het oude jaar op de achtergrond, wordt het tijd om zowel àchter- als vooruit te blikken. 2017 was in alle opzichten een topjaar voor de  lederhosen. We hopen dat ook jouw lederhosen goed zat dat dit jaar. Mocht je niet zo’n hele fijne, echte lederen lederhosen aangeschaft hebben, dan is er altijd komend jaar om dit goed te maken. We zetten de voordelen, de nadelen (die zijn er niet) en de oordelen (gewoon maling aan hebben) nog maar eens op een rijtje.

Lederhosen past altijd

Bij de lederhosen doen we niet moeilijk over de maten. Ze mogen lekker ruim zitten en wil je hem toch iets strakker dan kun je met knopen de ceintuur wat verstellen. Voor dames is het wel op letten dat ook de pijpen niet strak zitten. Dat hangt dus een beetje af van het model benen dat je hebt. Heb je een beetje het uiterlijk van Beyoncé meet dan voor zekerheid even alles op voordat je een damesbroek bestelt.

Lederhosen gaat lang mee

Heb je eenmaal en broek gevonden die je past, dan hoef je er voorlopig geen afscheid meer van te nemen. Want hoe langer je de broek draagt, hoe beter de pasvorm. En wanneer je er een klein beetje zuinig op bent, slijt zo’n broek niet. Hooguit komen er wat glimmende plekken op de billen en bovenbenen, maar dat hoort dus.

Lederhosen kun je bij veel gelegenheden dragen

Als je denkt dat je alleen op de oktoberfeesten terecht kan, dan heb je het mis. In de deelstaat Beieren wordt de lederhosen steeds meer gespot bij andere gelegenheden en dan doel ik echt niet op bijeenkomsten van de bejaardensoos of de lokale blaastoeters. Zie de lederhosen als de sportieve berg outfit die hij eigenlijk is, en je weet dat het goed zit. Ook in Oostenrijk zul je de lederhosen regelmatig in het wild spotten. Bijvoorbeeld bij de Grand Prix.

Lederhosen is waterdicht

Ben je inderdaad van plan om de lederhosen mee op vakantie in de bergen te nemen dan hoef je niet bang te zijn voor een natte kont als je eens in het vochtige gras plaats neemt. Ook hoef je niet bang te zijn dat je je benen openhaalt wanneer je je een keer verstapt. Het leer van de rundlederen lederhosen is lekker stevig en beschermd je huid tegen krassen en erger. Zo ben ik zelf een keer onderuit gegaan in het losse gravel op de terugweg van een bergtocht. Ik heb er een heel lelijke snee aan overgehouden en ik weet zeker dat in Lederhosen dat niet het geval geweest was.

Lederhosen past overal bij

Tja het is even wennen, maar met de juiste instelling staat een lederhosen altijd. En met juiste instelling bedoel ik dat je maling moet hebben aan wat anderen denken.  Natuurlijk hebben jullie niet allemaal mijn adonis figuur, maar ook met een minder strakke stroomlijn kun je er stoer uitzien in je lederhosen. Het allerbelangrijkste daarbij is dat je lacht, tenzij je eruit wilt zien als een gevreesd motorbendelid, dan trek je natuurlijk de mondhoeken omlaag en show je je tatoeages. Persoonlijk vind ik de lederhosen met trachtenvest, trui of houthakkershemd het lekkerste zitten. Dat hangt natuurlijk van het weer af. Met een paar bergschoenen eronder en dikke sokken, ga ìk zo naar kantoor. En in de zomervakantie gaan de kinderen natuurlijk mee wandelen, in Lederhosen.

 

 

Leave a Reply