Vrienden Oktoberfest

Met je vrienden naar de oktoberfeesten?

Niets is leuker dan met een groep vrienden naar de Oktoberfeesten en lekker de beest uithangen. However, er komt een tijd dat je vriendin meewil. En misschien zelfs met kinderen. Wat doe jij dan? Haar vierkant uitlachen en je zin doorzetten, of ga jij je oriënteren op de mogelijkheden van een gezellig familie-uitje?

Tijd voor wat anders

Omdat lederhosendragers per definitie stoere mannen zijn met een klein hartje, ga ik even uit van het laatste. Want misschien weet je je van het laatste bezoek weinig meer te herinneren dan de flinke hoeveelheid maBen die jullie met zijn vieren achterover gekanteld hebben. Of zijn je herinneringen gekleurd door vrolijke dirndls, struise blinde dames met interessante decolletés. Dat geeft helemaal niets, het hoort bij de leeftijd.

Buggies en babies

Waarschijnlijk heb je de kinderen gewoon over het hoofd gezien, want er is wel degelijk plek voor buggies, al is het dan niet in de grote biertenten. Niet zo vreemd want daar hebben kinderen, zeker ‘s avonds niets te zoeken. Maar het oktoberfeest draait echt niet alleen om bier. Hoor ik daar nu iemand smalend lachen? Die heeft dan wel een beetje gelijk, maar toch is het een feit dat er de laatste jaren steeds meer aandacht komt voor wijn op de bierfeesten. En niet te vergeten de vele attracties waarmee et oktoberfeest veel weg heeft van een ouderwetse kermis.

Bob en babs

Persoonlijk denk ik dat de opkomst van wijnstandjes op het bierfeest te maken heeft met het familiale karakter. Vrouwen kunnen best een potje bier meedrinken, maar iemand moet er toch de Bob zijn en dat is heus niet altijd Babs. Dus wanneer jouw beurt van drinkebroer voorbij is, wil je allerliefste vriendin, vrouw of partner misschien wel een lekker slokje wijn.

Kaas en worst

Gewoon voor de afwisseling of omdat wijn nu eenmaal beter past bij kaas en vrouwen in verband met de lijn, weer liever een blokje kaas nuttigen dan een vette bratwurst. Of dit calorisch gezien heel juist is waag ik te betwijfelen, maar een feit is dat een” käse salat teller” toch minder machtig oogt dan een half haantje. Zeker wanneer je die kunt wegspoelen met ijskoude witte wijn, zal je je na afloop minder gevuld voelen dan na een paar halve liters en prätzels.

Raclette met kinderen

Ook kinderen zijn vaak echte kaaskoppen. Dus wanneer je naar de oktoberfeesten gaat met vrouw en kind(eren), focus dan eens op de kleinere bier- en wijntenten. Bij Feisinger’s Kas- und Weinstub’n kun je altijd terecht. Want het voordeel van deze toko is dat je hier niet hoeft te reserveren. Van de bijna 100 plekken wordt slechts de helft gereserveerd, dus je kunt hier meestal zo (in de rijJ) aanschuiven. Specialiteit is de raclette, iets wat je misschien kent van de wintersport. Gesmolten kaas die afgeschraapt wordt op een gepofte aardappel of brood. Geen angst voor omvallen van een dampende pan met kaasfondue, maar gewoon gesmolten kaas. Daar smult toch ieder kind van? Lees hier meer over oktoberfesten.

Het alternatief; thuisblijven?

Heb je ondanks alles geen zin om met vrouw en kinderen af te reizen naar München, dan kun je thuis ook een feestje organiseren. Heb je daarbij hulp nodig, kijk dan eens op www.schlagerartiest.nl of kijk op http://evenementen-verhuur.linkplein.net/.

Leave a Reply