Vieze gewoonten en hoe je die maskeert met Lederhosen

Iedereen heeft wel van die gewoontes waar hij of zij zich eigenlijk voor geneert. Van die guilty pleasures, heimelijke genoegens, waar u niet echt openlijk voor uit durft te komen. Neus pulken, aan de billen of andere intieme delen krabben, velletjes van de vingers (of erger tenen) bijten, oor peuteren en haarkluiven, om er maar eens een paar te noemen.

Guilty pleasures

Niets mis mee, zolang ze maar heimelijk blijven, dus doen wanneer niemand kijkt en een rood hoofd krijgen als u toch in de gaten loopt. Het is misschien cultureel gebonden, want er zijn vast volkeren waar men zich niet schaamt voor dit soort handelingen die toch eigenlijk gewoon horen bij het mens zijn.

Snotneuzen en andere korstjes

“Je mot krabben waar het jukt” is een oude volkswijsheid die er van getuigt dat we pak ‘m beet 50 jaar geleden, nog niet zo beschaafd waren. Maar hoe zit het met je handen aan je broek afvegen of je neus aan je mouw? Van de laatste was het een familiegrap om een niet bestaande tante te citeren: ‘Jantje heb je geen zakdoek? Nee? Nou doe het dan maar aan je mouw’. Gieren van de pret over zo’n snotaap, deden we dan. En ondertussen stiekem natuurlijk niet snottebellen zelf ook aan je mouw afvegen.

Vieze handen

Over het afvegen van je handen aan je broek, is het handboek van goede manieren niet echt duidelijk. Nergens staat dat het NIET mag. Toch staan wij Nederlanders raar te kijken wanneer iemand zijn vette handen aan zijn nette broek afveegt. Not done! Maar in Duitsland is het super normaal om je lederhosen regelmatig van onderhoud te voorzien door er je vette klauwen aan af te vegen.

Vieze luchtjes

Maar dan. Het feit is, dat de lederhosen nooit in de was gaat, dus waar blijft al dat vet? Leer is een natuurlijk materiaal en absorbeert zowel vocht als vet, maar hoe zit het dan met de kip- en sparerib luchtjes van het halve haantje of varken aan het spit? Eerlijk gezegd, maakt het niet uit wat je er op smeert. Het vet wordt namelijk wel opgenomen, maar de luchtjes niet. Sommigen mensen zweren bij een nachtje in de vriezer om de broek schoon te maken. De broek een nachtje buiten hangen is voor anderen al voldoende om hem de volgende dag weer “schoon” aan te kunnen.

Juist wanneer het leer goed ingevet is, wordt het vuil afgestoten. Dus zo vies is zo’n vette broek nog niet!

Kijk voor een mooie, vette lederhosen eens in onze winkel!