Vier jij carnaval?

images

Carnaval

 

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest en wordt in de drie dagen (zondag tot dinsdagavond) voorafgaand aan Aswoensdag gevierd. Aswoensdag is in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende Vastentijd, deze loopt tot en met Paaszaterdag. Vanaf Aswoensdag tot Pasen zijn er veertig vastendagen.

Aan vasten wordt niet of nauwelijks meer gedaan, maar het carnavalsfeest wordt nog steeds uitbundig gevierd! Voornamelijk in Noord-Brabant en Limburg, waar de meeste Nederlandse katholieken wonen. Het noorden van Nederland begrijpt er niet veel van. Ik denk dat iedereen het maar een keer moet mee maken, want volwassenen en kinderen verkleden en schminken zich en hossen in de kroegen op de carnavals liederen.

In dit interessante artikel wordt aangegeven waarom we ons met carnaval verkleden. Tijdens het carnaval leven we in een omgekeerde wereld. Op het moment dat we een pakje aantrekken, zijn we iemand anders, of onherkenbaar, het maakte helemaal iet meer uit wat je deed of je wie je was. Wil jij er met carnaval ook als iemand anders gaan? Kijk dan in ons assortiment lederhosen of er een mooi pakje voor je bij zit.