Vakantie stress

Vakantie ongemakken en andere keuze stress

Je kijkt er een jaar naar uit, ligt misschien wel nachten wakker van de vliegangst en inpakstress, maar dan is het zover, vakantie! Iemand merkte op dat mensen meer tijd besteden aan het uitzoeken van de vakantie dan aan de rest van je leven. En als ik mijn eigen ervaringen als representatief beschouw, dan klopt dat aardig. Voor een gezinsuitje van 10 dagen ben ik toch zeker tien dagen druk aan het googlen en inpakken geweest. Maar dan heb je ook wat.

Voor een dubbeltje op de eerste rij

Vroeger ging je naar het reisbureau, zei wat je zo’n beetje verwachtte en wat je budget was en je liep 10 minuten later naar buiten met je tickets voor een last minute naar Mallorca. Zo niet tegenwoordig. Met de vele stuntaanbieders heb je eigenlijk altijd het gevoel dat het nòg goedkoper kan en een echte Hollander gaat dan ook tot het gaatje. Leuke nieuwe optie is het huren van een auto of camper van particulieren. Voor weinig geld kun je je voor een week als een heuse rentenier door Europa verplaatsen.

Pas op voor het lokale gepeupel

Is de vakantie eenmaal gepland en geboekt, dan moeten de inkopen er aan geloven. Zeker met een camper kun je eigenlijk alle inkopen thuis doen. Want wij Nederlanders doen wel heel internationaal, maar het liefst eten we toch iets wat we kennen (en drinkenJ). En hoewel je ter plekke waarschijnlijk alles kunt kopen wat je nodig hebt, kopen we het liefst voor zekerheid het meeste hier. Jawel, alweer te bang om duur uit te zijn, of erger, afgezet worden. Want tja, niet overal spreken ze Nederlands, of Deutsch.

Liever in eigen land?

Vakantie is dan wel leuk, maar het is vooral ook allemaal er spannend. Als toerist ben je het mikpunt van de grijpgragehandjes van de locals, die er dan wel heel tropisch uitzien op de kwistig rondgestuurde vakantieprentjes, maar ook erg onbetrouwbaar. Nee, eigenlijk blijven we liever in onze eigen vertrouwde land. Geen wonder dat Duitsland steeds populairder wordt als vakantieland. Niet alleen kun je de mensen er prima verstaan, ook qua levensstijl voelen wij Nederlanders ons daar prima thuis.

Die heimat lonkt

Alleen die kleding. Hoewel de lederhosen uiterst comfortabel zit en zeer duurzaam is, zijn wij Nederlanders toch geneigd dat wat al te folkloristisch te vinden, zo’n lederhosen met alpenhemd. Leuk om naar te kijken op de muziekuitvoering van het blaaskapel ten tijde van de plaatselijke boerenmarkt, maar er in rondstappen is velen toch een stapje te ver.

Sexy dirndl am tisch

Iets wat natuurlijk evenzeer voor de dirndl geldt. Leuk om naar te kijken, als het mag tenminste van je vrouw, zo’n serveerster met een appetijtelijke bos hout boven je übergroBe wienerschnitzel, maar waarschijnlijk riskeer je je huwelijk wanneer je van je partner verlangt dat zij zich in zo’n schattig maar ook supersexy jurkje met schortje hijst.

Oproep!

Ben jij er nou zo eentje die wel in lederhosen de Alpen onveilig maakt, of samen met je vrouw de horlepiep danst in Dirndl, dan ontvangen we natuurlijk daarvan graag bewijs! Stuur je foto’s naar onze website, liefst vergezeld van je meest smeuïge vakantieverhaal.

Leave a Reply