Trend: trouwen in lederhosen

trouwen in lederhosen

Het moet niet gekker worden denk je vast, trouwen in lederhosen? Maar ik voorspel dat dit jaar de eerste bruiloft gevierd zal worden waarbij bruid èn bruidegom in duitse klederdracht elkaar het jawoord geven. Trouwen in een lederhosen, waarom eigenlijk ook niet.  In Duitsland hebben ze voor speciale gelegenheden een nette lederhosen die net even wat langer is dan de bekende korte. Aangezien de lederhosen ook garant staat voor feesten, hoef je gelijk niet meer wakker te liggen over het thema van je bruiloft. Bovendien weet je zeker dat er genoeg bier zal zijn en dat lokt natuurlijk weer heel veel gasten aan. Misschien dat je lief het niet zo ziet zitten, maar je kunt haar misschien overtuigen met de volgende argumenten.De Hand, Vrouw, Ringen, Bruiloft, Handen

Een lederhosen of dirndl is veel goedkoper dan een trouwjurk en trouwpak

Een beetje mooie, chique lederhosen kost €250. Dat is altijd nog veel minder dat wat de gemiddelde man uitgeeft aan zijn pak.Zo’n €1000 euro is niet ongewoon (maar dan heb je ook een pak voor de rest van je leven, in de praktijk alleen handig bij sollicitaties en begrafenissen).  Wil je als man toch in een design lederhosen, dan kan dat natuurlijk ook. In Duitsland zijn zat kleermakers gespecialiseerd in lederhosen maken, en voor 1000-2000 wordt er eentje voor je op maat gemaakt. Dan heb je een broek waar je hele leven mee kan feesten. Dus zeg het maar.

Wat als de bruid geen dirndljurk aan wil?

Misschien dat je aanstaande niet zo’n zin heeft in zo’n dirndl. Geen wonder want de jurk heeft toch wel een bepaalde uitstraling. Noemen de vrouwen zelf het graag “meisjesachtig”, de mannen zien vooral het decollette. Wanneer je vrouw een bescheiden cup A heeft zal dit vooruitzicht dus niet aanlokkelijk vinden. Toch weten ze in Duitsland daar wel raad mee. Het barst er van de filmpjes om te laten zien hoe ook een platte buste kan veranderen in iets waar heidi jaloers op is.

Ze mag ook een lederhosen aan

Maar als je zo’n stoer wijf hebt gestrikt (dat is waarschijnlijker dan zij jou), dan is het misschien wel een idee om beiden in lederhosen te gaan. Voordeel hiervan is dat je geen gedoe hebt met lange jurken, slepen die vies worden en paniek wanneer het onverhoopt regent. Met de lederhosen spring je zo achterop de fiets  naar het gemeentehuis. Achterop de motor kan natuurlijk ook. Hoppa en daarna een potje dijenkletsen en gaan met dat boterbriefje. Goedkoop en praktisch.

Lederhosen past prima in een landelijk trouwthema

Samen in lederhosen past ook prima bij de trend om buiten te trouwen, liefst in een landelijke omgeving. Misschien stap je daarna wel niet in het huwelijksbootje, maar in een luchtballon. Romantischer kan niet. Ik zou dan wel voor een lange lederhosen kiezen en er zeker een trachtenvest bij aanschaffen, want daarboven is het knap fris.

Nog meer tips

Ben je op zoek naar zo’n landelijk plekje om te trouwen check dan eens deze website. Hier vind je werkelijk alle locaties. Ga je trouwen in lederhosen, krijgen we dan een uitnodiging? Dan komen wij een pintje halen! Direct een lederhosen kopen? Dat kan natuurlijk ook ?

Leave a Reply