Tips en tricks voor het kopen en blijven dragen van een Lederhosen

Kartoffelsalat

Tips en tricks voor het kopen en blijven dragen van een Lederhosen

Een lederhosen koop je voor het leven en voor spaß op zijn Duits. Dat betekent dat jouw dagmenu uit de schijf van drie* bestaat. Namelijk bier, bratwurst und Kartoffelensalat. Een weekje is dat prima vol te houden zonder dat het merkbare gevolgen heeft, maar wanneer dit je standaard dieet is, dan ga je onherroepelijk een keer een ander model krijgen. Tenzij je je houdt aan de volgende tips.

Discipline en sport

Je zou het misschien niet zo op het eerste oog zeggen, maar veel Duitsers zijn bijzonder sportief èn gedisciplineerd aangelegd. Er wordt eerst gesport, gewandeld of gevoetbald en dan pas bier gedronken. Dit geldt ook voor de dagen van de week. Montag is huilen naar de maan want bijkomen van het weekend, dinsdag dan darf man schon wieder was, Mittwoch is het weekend in zicht, Donnerstag dondert het niet meer en Freitag mag je weer zingen “jetzt geht’s los”, en natuurlijk op Samstdag, “allen zusammen”. Sonntag staat natuurlijk voor Sonst noch etwas? Oftewel, “wou je er nog eentje?”

Nee Duitsers drinken beslist niet meer door de weeks, maar ook niet minder. En shuhplatten is ook héél sportief!

Koop je Lederhosen niet te klein

Beter nog, koop je Lederhosen op de groei, want wie van het leven en van de lol houdt, heeft de neiging te groeien. Persoonlijk natuurlijk, maar helaas ook lichamelijk. Willen we de eerste 18 jaar van ons leven niets liever dan groeien, daarna gebeurt het omgekeerde. Wie niet rondom wil groeien maar wel van bier houdt, moet gaan sporten of veel wandelen. ShuhPlatten mag ook, als je het maar dagelijks doet. Sporten in een lederhosen is niet echt aan te raden, door het gewicht van het leer worden je bewegingen enigszins zwaar. Wandelen daar en tegen gaat uitstekend, maar controleer van te voren wel even of de broek aan de bovenbenen niet te strak zit.

Houd je Lederhosen schoon

Je zult je afvragen wat schoon houden te maken heeft met pasvorm. Dit heeft te maken met het gezegde “voorkomen is beter dan genezen”. Een vlek die niet ontstaat hoef je ook niet weg te halen. En knoeien doe je als volwassenen pas als er al flink wat ingenomen isJ. Als puber drink je natuurlijk helemaal geen alcohol, al denken ze daar in Duitsland anders over ( http://www.goeievraag.nl/maatschappij/wetgeving/vraag/499804/alcohol-rookgrens-duitsland). Als 14 jarige mag je in Duitsland namelijk al bier en wijn drinken onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger!

Iedereen weet dat de beste manier om je lederhosen mooi te houden, is, hem in de kast te laten hangen. Maar een echte Oktoberfeestanger wil de lederhosen toch het liefst één keer per jaar uit de kast kunnen halen. Zorg ervoor dat je je vette Braadworst handen dan NIET afveegt aan je leren broek. En als je het toch niet laten kunt, doe dat dan achter je schootlap, waar niemand de vlekken kan zien. Vind je dit net als ik een beetje ranzig, gebruik dan gewoon je servet of desnoods je alpenhemd. Dat kan ten slotte zo in de wasmachine.

Tot slot, zorg ervoor dat je niet zo dronken wordt dat voedsel en vloeistof niet langer binnen willen blijven. Begin met een goede stevige ondergrond, maar stop op tijd met eten. Wie een lichte hoofdpijn de volgende dag wilt vermijden, drinkt ’s avonds een kopje thee of water en flink wat vitamine B. Want als jij fris blijft, houdt je Lederhosen het ook langer vol!

*1.2.3 Gsuffa!

Leave a Reply