Santa aan de schnapps of voortaan in lederhosen?

Kerstman in lederhosen

Zoals je waarschijnlijk wel weet, wordt het steeds warmer op aarde. Het broeikaseffect zorgt ervoor dat de zonnewarmte wel de aarde kan bereiken, maar vervolgens niet ongehinderd weer terug kan kaatsen naar de atmosfeer. Dat komt door het wolkendek, al dan niet veroorzaakt door meer CO2 uitstoot en andere gassen. Aan de kerstman kan het dus niet liggen, want die komt per slee. Maar runderen zijn inmiddels ook aangewezen als grote bron van vervuilende gassen, dus misschien dat Santa Claus zijn rendieren toch beter op glutenvrij dieet kan zetten, zodat de flatulentie afneemt. Anders zou het wel eens zo kunnen zijn dat over een jaar of wat, er helemaal geen sneeuw meer valt en Santa op zijn surfboard en korte broek de pakjes rondbrengt. Wel een gat in de markt natuurlijk voor onze winkel, als iedereen straks met kerst in lederhosen gaat:)

Als je ijs smelt, stroomt dan je glas over?

Ijsbeer, Ijsberg, Pakijs, Noordpool

“Waar is mijn korte broek?”

Wie dat gelooft kan beter ook zelf vast verhuizen naar hogere oorden. Want niet alleen wordt het warmer op aarde, maar ook de zeespiegel stijgt. Logisch natuurlijk, want door de hitte smelten de poolkappen. Hoewel sneeuw en ijs een veel minder grote dichtheid heeft dan water, het blijft immers drijven, schijnt dat anders te liggen met de smeltende ijsbergen. Vreemd wel, want je leerde al vroeg op school dat het grootste gevaar van ijsbergen het onzichtbare deel is; namelijk dat deel van de ijsberg die onder water ligt. Je kent toch wel het gezegde: “dit is alleen nog maar het topje van de ijsberg?” Waarmee men bedoelt dat er waarschijnlijk veel meer aan de hand is. En je dus zou zeggen dat wanneer al dat ijs smelt, de zeespiegel daalt. Mijn glas cola is nog nooit overstroomt doordat de ijsblokjes erin gingen smelten…..toch?

Het kan vriezen of het kan dooien

Wetenschappers spreken zich op nog wel meer fronten tegen. Want diezelfde wolken zouden er ook voor kunnen zorgen dat er steeds MINDER zonlicht op aarde komt en er dus geen opwarming plaatsvindt, maar afkoeling. Oftewel , we racen misschien net zo hard af op een volgende ijstijd. Daar zal de Santa geen bezwaar tegen hebben, want dat kan hij tenminste zijn arrenslee en rendieren nog even in bedrijf houden. Ook wel prettig is dan dat hij niet op dieet hoeft, want een santa op een surfplank in korte lederhosen, daar mag wel een sportschool aan te pas komen.

Tips om op te warmen

Voorlopig wordt het hier gewoon winter en is het tijd vor heiBe shokolade und rum! Duitsers staan bekend om liters bier, maar als het even wat kouder wordt, is het tijd voor schnapps. Wie kent niet de jägerthee die overigens met onze thee weinig te maken heeft. Heet, dat wel, maar vol met sterke drank. Niet te verwarren met Jägermeister, dat weliswaar zwaar alcoholisch is, maar natuurlijk ijs- en ijskoud gedronken moet worden. Jägerthee is trouwens een Oostenrijkse drankje dat uit 40% alcohol bestaat, dus kijk uit als je nog moet skiën:). Het is gemaakt van obstschnapps of strohrum, dus pittig spul wel. Mocht je nog op skivakantie gaan, dan zou je het zeker eens moeten proberen. Dikke kans dat je meteen verkocht bent of gaat jodelen.

Tips om af te koelen (tegen plankenkoorts:)

Mocht je drempelvrees hebben om je te hullen in een lederhosen, dan is een kopje thee ook een probaat middel. Met Strohrum en rode wijn natuurlijk. En niet zo zuinig met de rum, als de Nederlandse recepten wel willen doen geloven. Op 400 ml thee geen 100 ml rum, maar gewoon 200 ml.. En ook nog eens 400 ml rode wijn. Verhitten en vooral niet te lang laten koken. Na max. 10 minuten opdrinken, anders vervliegt alle alcohol en sta je alsnog te bibberen in je blote lederhosen benen:). Servus!

 

 

Leave a Reply