S. Oliver aan de Lederhosen

Moderne Wiesn

Misschien dacht je, net als ik, lange tijd dat de Lederhosen thuis hoort op het carnaval of op plekken van Duitsland en Oostenrijk waar het internet signaal permanent op “geen bereik” staat, maar niets is minder waar. Dat de lederhosen niet minder de folkloristische werkmansbroek is uit vervlogen tijden, bewijst het feit dat in collectie van S. Oliver een Jeans bermuda beschikbaar is met Lederhosen look. http://www.soliver.de/Trachten-Bermuda/08.507.74.4706,default,pd.html.

En toen ik dat plaatje zag, zag ik ineens een grootste toekomst voor me, voor de lederhosen. Alleen dan niet van leer, maar van spijkerstof of ander lekker soepel stofje, misschien wel met een beetje rek erin en in ieder geval goed wasbaar. Misschien is dit wel vloeken voor de doorgewinterde lerenbroek drager, maar soms moet je tradities een beetje helpen met de 21e eeuw, willen ze die overleven.

Moderne Wies ‘n look
Volgens dit bekende merk kun je dus prima je Lederhosen combineren met een modern wit shirt, maar dan bijvoorbeeld met afbeelding van een hert met gewei erop. Heb je toch een beetje dat stoere houthakkersgevoel, terwijl het wit je het James Dean gevoel geeft van nonchalante nozem. Lijkt mij de ultieme combinatie voor een echte stap- of vrijgezellenavond.

Schattige jongetjes
Had ik vroeger het beeld voor ogen van een dikbuikige, want bierdrinkende Tiroler, zo’n Lederhosen in de moderne Wies’n look heeft iets uitermate boyisch. Vertederend zelfs.  Zo’n korte leren broek met bretels heeft echt iets schattigs. Ik vermoed dat veel dames het best leuk vinden hun mannen eens van de jongetjeskant te zien, zolang je maar niet gaat jodelen. De alpensokken zou ik persoonlijk achterwege laten en de alpen schoenen ook. Zeker op je eerste afspraakje.

Hosen of bermuda’s
De Duitse site maakt het je makkelijk: je kiest tussen hosen of bermuda’s. De hosen zijn lang, de bermuda’s kort. Maar met de Lederhosen weten ze zich dus geen raad, vandaar dat het Bermuda im Lederhosen look werd. Maar je kunt ook denim-joggers kopen in Trachten-look. Oftewel, klederdracht stijl. S. Oliver is internationaal en past zich moeiteloos aan de nationale gebruiken aan. Zelfs het Oktoberfeest wordt even aangetipt.

Bijna Oktober……check je Lederhosen of dirndl outfit!
Benieuwd of S. Oliver ook op de Nederlandse site Lederhosen aanbiedt, kom ik op een wel heel vrije vertaling van de Lederhosen: Bermuda met een Beierse look. Die hebben de klok horen beieren, maar weten niet wat een Lederhosen precies is. Trouwens ze zijn in hun promoties al wel bezig met het oktoberfeest, dus ga jij vast even checken hoe die van jou erbij hangt?

 

Leave a Reply