Pech in Arnheim

Oktoberfest Arnhem

Pech voor Arnhem

Arnhem dreigt spelbreker te zijn in de reeks echte Duitse oktoberfeesten die in oktober en november zouden worden georganiseerd. Op 11 en 12 november zou er een groots bierfestijn komen op de uiterwaarden van Arnhem, maar de gemeente wil geen vergunning geven. In Groningen en Den haag lijkt alles al in kannen en kruiken. Maar de Hofbrau München is niet welkom op de Stadsblokken zo lijkt het. Maar de organisatie laat het er nog niet bij zitten. Kaarten kun je echter om die reden nog niet kopen.

Geen Duits oktoberfeest

Liefhebbers van een Oktoberfeest in de buurt van Arnhem hebben dus pech. Want de andere twee locaties, Groningen of Den haag liggen ook niet echt om de hoek. Aan de andere kant ligt Arnhem natuurlijk vlak aan de Duitse grens, dus waarschijnlijk heb je in september je oktoberfeestje al gevierd. Want helaas, lopen de Duitsers voor. Gelukkig zijn er nog zat oktoberfeesten in Nederland.

Feest in Cuijk

Het dichtstbijzijnde Nederlandse oktoberfeest is waarschijnlijk Cuijck. Aankomende weekend 15 en 16 oktober kun je daar een plaatsje aan de biertafel bemachtigen voor €17,50 per persoon als je snel bent. Leuke van het feest in Cuijck is dat je er ook je spierballen kan laten zien. Onder meer met boomstam zagen, het stoere spijker slaan en natuurlijk wie de meeste bierpullen kan tillen. Wel in stijl gaan natuurlijk, pak een lederhosen.

Brunssums Oktoberfeest

Een andere optie is het oktoberfeest in Brunssum. Daar wordt eveneens op 14, 15 en 16 oktober een Limburgse editie van het bierfeest georganiseerd. Maar wie op de kaart kijkt zal zien dat het niet veel uit maakt, Arnhem ligt net zo ver van Groningen of Den Haag af als van Brunssum. Waarschijnlijk hebben de Duitse organisatoren niet voor niets deze drie locaties gekozen. Mooi verspreid over Nederland.

Oktoberfeest in November

Voor Arnhemmers is Den Haag ook een goed optie wanneer het gaat om een echt Duits oktoberfeest compleet met Duits bier. Maar dat vindt pas plaats in November. Tot die tijd kun je nog prima oefenen met bierpul heffen op één van de andere genoemde feesten. Wist je trouwens dat er machines zijn literpullen vullen? Hij heet de bierjet en kan binnen enkele seconden 10 literbier tappen, compleet met schuimkraag. De machine kantelt de glazen zelfs. Heb ik in Nederland nog nooit gezien. Daar blijft een pilsje tappen toch echt vakwerk.

Leave a Reply