Opbrengst Oktoberfest naar goede doel

De opbrengst van het Oktoberfest wordt steeds vaker besteed aan goede doelen. Het hele jaar wordt toegeleefd naar het magische Oktoberfest.  Iedereen doet zijn uiterste best om alle feestgangers te voorzien van een folkloristische,  Bavariaanse lederen broek, geruit overhemd en een paar alpenschuhe. En alsof het niet druk genoeg is in de aanloop naar de Nederlandse Oktoberfeesten, moeten de ondernemers zelf natuurlijk ook proeven van het Duitse Volsfeest. En dat je dat niet in de koude kleren gaat zitten als kersverse vader, daar weet ondernemer Pim over mee te praten. Maar het is allemaal voor een goed doel. Want de opbrengst van het Oktoberfest in Nederland gaat opvallend vaak naar (lokale) goede doelen.

 

Wiesnbreze, Breze, Pretzel, Enorme

Oktoberfest opbrengst naar goede doel

Opbrengst Oktoberfest groter dan 2016

Leider, de èchte Oktoberfesten in Munchen zijn alweer voorbij. Op 4 oktober kan de organisatie al in de handen wrijven, want er zijn dan al 6 miljoen bezoekers geweest, een slordige 600.000 meer dan vorig jaar en dat zonder bijzondere incidenten. De opbrengst van het oktoberfest is daarmee ook een stuk hoger.

Het feest duurde dan ook een dagje langer dan normaal, zodat het kon aansluiten op de dag Van de Duiste eenheid, 3 oktober. Neemt niet weg dat er nog genoeg te vieren is in eigen land èn over de grens, bijvoorbeeld in Canstatt. Hoewel de Canstatter festen door de Bavarianen niet gezien wordt als “echt” Oktoberfeest, is het voor ons Hollanders goed te doen en een stuk dichterbij dan Munchen. En hoewel ook München rekent op de komst van klein addergebroed, zijn de canstatter volksfeesten echte familie feesten. Nu, ik schrijf 4 oktober, zijn ze nog in volle gang tot 8 oktober.

Oktoberfeesten in eigen land voor goede doel

Op meer dan 150 plaatsen wordt het oktoberfeest in eigen land georganiseerd. Dat is nog even meer dan onze eigen kalender, werk aan de winkel dus. Nieuw op de lijst is in ieder geval op 14 oktober het Oktoberfeest Dalen. Wat ook opvalt is dat de opbrengsten vaak naar goede doelen gaan. In Dalen  worden de opbrengsten van het bierfeest gebruikt om mooie dingen in het dorp mee te doen. In Hellendoorn organiseert de Lionsclub al vijf jaar het oktoberfeest en kan daardoor ieder jaar een donatie van €12.000 doen aan de lokale hopspice Noetsele. Tijdens het oktoberfeest Sittard werd 6.000 euro opgehaald voor restauratie van de Basiliek van Sittard.

Organiseer je eigen oktoberfest

Dat de opbrengst van een machtig mooi bierfestijn als het oktoberfeest naar een goed doel gaat, is een reden te meer om geen oktoberfeest te missen. Wil je checken of er iets in jouw buurt is, kijk dan op onze agenda of op de interactieve googlemaps kaart. Natuurlijk wel in een echte, handgemaakte Lederhosen. En vergeet ook je loafers niet! Loafers zijn geen sokken, maar een soort beenwarmers. Erg stoer onder een korte lederhosen en hoge bergschoenen. Al met al dus in 1 woord: oktoberfest kleding. Uiteraard kun je ook overwegen zelf een benefiet te organiseren. En is een lederhosen dan misschien niet helemaal passend, kijk dan eens voor andere ideëen voor bijzondere feestkleding op http://kleding-bestellen.bestelinks.nl/ of http://fashion.slimmestart.nl.

Leave a Reply