Oktoberfesten Sittard

Oktoberfest Sittard

HeiBe Oktoberfesten in Sittard

Aankomend weekend gaat het los in Sittard. Op vrijdag 21 oktober gaat het oktoberfeest dan van start en gaat door tot woensdag 26 oktober.

Altijd Feest in Limburg

De Limburgers weten er wel weer een feest van te maken. En dat zo kort voor de 11e van de 11e, wanneer het Carnavalsseizoen van start gaat. Of zijn de oktoberfeesten gewoon een opwarmertje voor het carnaval? Je zou het bijna denken, In ieder geval kunnen de dames hun dirndl jurkje prima hergebruiken. Moet de jurk officieel òver de knie vallen, met carnaval mag hij best een stukkie korter. En pas op je strikJ. Want de plek van de strik zegt iets over je versierbaarheid. Dus pas op met de strik van voren of opzij, want de ene kant is een teken dat je vrij bent en de andere dat je een relatie hebt, maar die twee kun je natuurlijk zomaar per ongeluk verwisselen. Het meest veilige is nog op de rug, maar niet echt geloofwaardig. Misschien moet je zowel tijdens de oktoberfeesten als tijdens carnaval, je strik maar thuis laten voor de zekerheid. Want je komt er toch voor het bier en niet voor de knabenJ.

Zo houd je je lederhosen soepel

De Lederhosen is natuurlijk ook een kledingstuk dat zich prima thuis voelt op het carnaval. Met de biervlekken van het Oktoberfeest nog in de pockets, blijft het leer lekker soepel. Op het oktoberfeest draag je er een originele alpenbloes op, met carnaval kun je net zo goed de Rose sweater van je vriendin er op dragen en een paar kaplaarzen eronder. Om maar iets te noemen. Trouwens, om je lederhosen echt soepel te houden is water met azijn nog het beste middel. En knoeien met bier, dat is natuurlijk zonde. Niet van je lederhosen, maar van het kostelijke vocht!

Wel een beetje je gedragen, want met een beetje mazzel kom je op TV! http://www.l1.nl/nieuws/329461-veel-oktoberfeest-sittard-bij-l1

Leave a Reply