Oktoberfest Übach­Palenberg

Oktoberfest Ubach

De komende maand kan je je lederhosen net zo goed aan houden; er is bijna geen plek waar je níet Oktoberfest kan vieren. Of je nou in de Randstad woont of op het Friese platteland, overal is het bier & lederhosen feest. Mooi, natuurlijk, maar waar kan je nou beter Oktoberfest vieren dan in Duitsland zelf? Je hoeft er niet per se een halve dag voor in een klamme bus te zitten, ook dicht bij de grens kan je terecht. Bijvoorbeeld in Übach­Palenberg, in Noordrein­Westfalen. Übach- Palenberg is een kleine stad van zo’n 25 000 inwoners die echt tegen de grens aan ligt, vlakbij het Limburgse Heerlen.

“Essen, trinken, feiern, sensationell gut wie die Bäyern”, zeggen de Palenbergers zelf over hun Oktoberfest. Dat belooft nogal wat. Ze vieren hier dan ook Oktoberfest over twee weekenden, 16 en 17 oktober, en het weekend daarop nog een keer. Het festijn vindt plaats in de Rockfabrik, en het programma doet de plek eer aan. Het aanbod gaat van AC/DC tot Zillertal, een onwaarschijnlijke mix van oldies, schlagers en keiharde rock ’n roll. Het wordt party deluxe in je lederhosen.

Beide zaterdagen zijn helaas al uitverkocht. Maar hey, dat is alleen maar teken dat het met de Stimmung zeker goed komt, ook op vrijdag en zaterdag. Scoor dat ticket op de website: http://www.rockfabrik-uebach.de/oktoberfest/