Oktoberfest Kleve

Oktoberfest KleveOktoberfest Kleve 18-9-2015 tot 3-10-2015

Op 18 september 2015 begint de derde editie van Oktoberfest Kleve. Het Oktoberfest is een Duits Beiers feest waar bier en traditionele alpenkostuums, lederhosen en dirndl bij horen. Bezoekers zijn er in alle leeftijden. Studenten, ouderen en iedereen daar tussenin, laaft zich aan bier en heerlijke worst met zuurkool of aardappelstamp. Kleve, of Kleef is een kleine Duitse stad in de buurt van Nijmegen en telt 50.000 inwoners. Kleve is een historische Duitse stad, in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. De Klevenaren organiseren voor de derde keer Oktoberfest, en dit met veel enthousiasme. In 2014 werden 2.700 bezoekers geteld, klein en sehr gemütlich dus! Het wordt wederom een gezellig Oktoberfest dit jaar, met onder andere een muziekprogramma. Elke dag van Oktoberfest wordt het feest in Kleve op gang getrokken door verschillende muzikale acts en shows. Ook de catering wordt weer goed verzorgd. Een stevige bodem leg je met de traditionele Bayerische gerechten en happen die geserveerd worden.

Een voorproefje krijg je met dit filmpje van de gemütlichkeit in 2014: https://www.youtube.com/watch?v=bpZRT7Y_HN0

Tickets en meer informatie

Krijg je al dorst? Wie nu al zin heeft in dit feestje bij de buren, kan zijn tickets online kopen. Een normaal ticket voor dit feest kost maar 29,50 euro en kan je bestellen via deze website (link: http://www.klever-oktoberfest.de/ )

Deze editie vindt plaats van 18 september tot 3 oktober 2015. Met een half uur rijden ben je vanuit Nijmegen al in Kleve.

Oktoberfest Kleve op facebook: https://www.facebook.com/pages/Oktoberfest-Kleve/125286170975393?fref=ts&ref=br_tf

Kostuum

Bij Oktoberfest hoort een goed kostuum. Zorg dat je in stijl komt, en bestel een paar echt leren lederhosen voor jezelf en je vrienden via https://www.lederhosenwinkel.nl/winkel In de online shop kan je zowel mannen als vrouwen lederhosen bestellen. Ook kan je hier terecht voor accessoires zoals een alpenoverhemd en alpenschoenen.