oktoberfest-duitsland-steden

Voor iedereen die het Oktoberfest in Duitsland wilt meemaken is München absoluut een aanrader. Jaarlijks trekt dit grootste bierfestival ter wereld meer dan zes miljoen bezoekers. München is dan ook veruit de bekendste stad om het Oktoberfest bij onze Oosterburen te vieren. Maar wist je dat er nog meer steden zijn waar het Oktoberfest wordt gehouden? Weliswaar wat kleiner, maar net zo gezellig!

Oktoberfest traditie

Het Oktoberfest is een traditie die in het teken staat van allerlei oer-Duitse tradities. Het draait dus niet alleen om bier drinken en feesten. Zo staat het Oktoberfest ook in het teken van saamhorigheid. Het Oktoberfest start altijd de eerste zaterdag na 15 september en duurt in totaal 18 dagen. Wil jij de Duitse cultuur ervaren? Dan mag het Oktoberfest als grootste bierfeest ter wereld niet ontbreken aan je bucketlist!

Oktoberfest meemaken in Keulen, Düsseldorf of Hannover

Van alle steden in Duitsland organiseert de stad München jaarlijks absoluut het grootste Oktoberfest. Al meer dan tweehonderd jaar wordt dit georganiseerd op dezelfde plek, namelijk op de Theresienwiese. Jaarlijks trekt de Duitse stad München met dit volksfeest miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Wil je het Oktoberfest meemaken? Dan raden wij absoluut aan om naar München te gaan.

Het Oktoberfest wordt jaarlijks ook georganiseerd in andere grote Duitse steden, zoals Keulen, Düsseldorf en Hannover. De stad Hannover organiseert al ruim een halve eeuw het op twee na grootste Oktoberfest in Duitsland.

Voor iedereen die het Oktoberfest in Duitsland wilt meemaken, maar er liever geen flinke afstand voor aflegt zijn er prima alternatieve steden voor München. Zo is het Oktoberfest in Düsseldorf een aanrader voor iedereen die geen uren wilt rijden, maar toch de Duitse cultuur rondom het Oktoberfest wilt ervaren. Ook de stad Keulen ligt vlakbij Nederland en organiseert jaarlijks een Oktoberfest. In deze steden trekt het bierfeest duizenden bezoekers. Ideaal als je het prettig vind als het feest wat kleinschaliger is. Daarnaast (we spreken uit eigen ervaring) is Munster, ook absoluut een aanrader. Beregezellig en je komt echt helemaal in de juiste sfeer.

Oktoberfest kleding mag niet ontbreken!

Ben je van plan om het Oktoberfest samen met vrienden te bezoeken? Dan mag Oktoberfest natuurlijk niet ontbreken. Op dit volksfeest dragen namelijk alle bezoekers traditionele kleding. Zo dragen mannen een lederhose en vrouwen een dirndl. Zoek jij nog klederdracht om naar het Oktoberfest te dragen? Bij Lederhosenwinkel.nl heb je keuze uit topkwaliteit lederhosen voor heren en dames!