Oktoberfest per camper

Met de camper naar de oktoberfeesten

Wie plannen heeft om de oktoberfeesten te bezoeken, zal ongetwijfeld ook accommodatie nodig hebben. Want het is natuurlijk uitgesloten dat je na een dag bier hijsen, op veilige wijze de terugweg kunt aanvaarden. Aangezien je niet de enige bent, is vinden van een goedkope overnachting dan ook niet eenvoudig. Wie last minute een hotelletje wil boeken, doet dat het beste via bijvoorbeeld booking.com.

Kramperen tijdens oktoberfeest

Wie geen 20 meer is, zal zich ook niet gaarne opvouwen in een koepeltentje. Niet alleen is de beperkte stahoogte een bezwaar voor de niet zo soepel gewrichten, maar ook de overnachting nabij de koude grond is niet bevorderlijk voor een goed humeur de morning after.

Op de glamping

Uiteraard kun je luxueus gaan kamperen, op een glamping, met echte bedden (boxsprings notabene) en ligbad (op pootjes!), maar het aanbod daarvan is beperkt. Voor degene die toch willen kamperen is de opblaasbare tunneltent misschien nog een alternatief, maar geloof maar van mij dat je weekend dan wel heel duur wordt.

Slaapcontainer huren op de Wiesn Camp

Wie geen tent of caravan heeft, kan er wel eentje huren op de Wiesn Camp. Je staat dan wel hutje mutje, maar een caravan of slaapcontainer heeft toch wel iets meer status dan een koepeltentje. De prijzen liggen tussen de 120 en 170 per nacht (voor vier personen). Helaas mag je de douche en toilet niet gebruiken in je caravan (wie zou dat controleren?) en moet je gebruik maken van de openbare voorzieningen (en toch in de rij staan met je overvolle blaas).

Camper huren

Een ander superleuk alternatief is de camper. Niet iedereen heeft er eentje in zijn schuurtje staan, maar degen die er wel eentje hebben, gebruiken hem niet elke dag. De lol hiervan is dat er nu een initiatief is dan lijkt op airbnb (waarbij je slaapt bij particulieren, trouwens ook een prima optie wanneer je een kamertje zoekt in München of andere stad dichtbij en festival of bierfeest), waarbij je andermans camper een dagje of langer kan huren. Ook leuk om eigen land te verkennen, kijk bijv. op Elburg startpagina.

Plekje zoeken dichtbij de wies’n

Voor een tarief dat gelijk staat aan het huren van een appartementje, heb je je eigen rijdende huisje (vooral bedje waarschijnlijk) bij je. Prima wanneer je met je maten naar de oktoberfeesten wilt natuurlijk! Je hebt op die manier èn je vervoer, èn je overnachting geregeld. Check wel even waar je je camper mag neerzetten. Want reken er maar op dat een gewone parkeerplaats geen optie is tijdens evenementen.

Politie controle

Op de Theresienwiese zijn campers al helemaal niet toegelaten. De politie verwijdert met zachte hand iedereen die zich hier niet aan houdt. In de omgeving zijn er echter plenty voorzieningen voor campers. Er zijn sanitaire voorzieningen aanwezig maar het is veelal niet de bedoeling dat je er ook echt gaat kamperen. Respecteer de privacy van andere campermensen. Dus geen kratten bier, tafels en stoelen, bbq’s en andere uitspattingenJ. Die houd je maar gereserveerd voor het oktoberfeest zelf aan de stamtafel die je uiteraard ook van te voren ook moet reserveren.

NB Neem je eigen lederhosen mee

Nu we het toch over huren hebben, je kunt op de wies’n zelfs een lederhosen of dirndl huren! Dat kan uiteraard, maar liever heb je er toch eentje voor jezelf. Koop eenvoudig online je eigen handgemaakte, originele lederhosen. Net als met skischoenen zitten je eigen spullen altijd veel prettiger dan een paar gehuurde. Ben je trouwens op zoek naar feesten en locaties wat dichterbij om af te reizen met je camper, check dan eens http://feesten.benelinx.nl/.

Leave a Reply