Nederland, Oktoberfestland!

Oktoberfesten Nederland

Ook in Nederland volop Oktoberfeesten in 2016

Vanaf nu is afstand niet langer een excuus om de Oktoberfeesten over te slaan, want het oktoberfeest komt naar je toeJ.

Oktoberfeest Sittard 21-26 oktober

Niet letterlijk, maar wanneer je het programma en de artiesten bekijkt van bijvoorbeeld het oktoberfeest in Sittard, dan vraag je je serieus af waarom je nog verder zou doorrijden. Het feest in Sittard doet niet onder voor München. Er is zelfs een kermis, een echte wiesencamping en ook nog een speciaal festival voor de wat ouderen feestgangers: rimpelpop op maandag 24 oktober. Hier treedt onder andere onze “eigen” accordeonist en volkszanger Ruuud Appelhof uit Brunssum op.

Ook het vuurwerk hoef je niet te misen en zelfs aan een heuse oktoberparade is gedacht. Hier kun je de dirndls en lederhosen in vol ornaat bewonderen. Natuurlijk is er ook een blaaskapel en zul je er ook de traditionele gilde en schuttersmannen aantreffen. De muziek is misschien nog wel beter dan in München want veel gevarieerder. Uiteraard zijn er tirolerbands en zelfs hele bekende zoals Sumpfkröten, die al jaren het oktoberfeest In München luister bijzetten en is er een jodelfeest. Hier in Sittard bestaat de muziek niet uit louter traditionele schlager en alpenmuzikanten, maar komt er ook “serieuze” carnavalsmuziek voor in het programma; bijvoorbeeld Querbeat uit Köln. Swingend, vrolijk, latin, feest! Maar ook 2 fabiola en de vengaboys treden op, dus voor ieder wat wils.

Ben je zelf super getalenteerd in het jodelen, schuhplattern of schlagers, dan kun je meedingen naar de titel Oktoberstar. Wie wint mag zijn of haar act op het podium doen en krijgt eeuwige roem. Enige voorwaarde is dat je bijdraagt aan de algehele feestvreugde en dat je act natuurlijk een Tiroler tintje heeft. Een pintje mag ook trouwens.

Wie vreest vier dagen lang alleen braadworst te moeten eten met de welbekende desastreuze gevolgen voor het toiletgedrag, kan in het Brauhaus van Brand volop genieten van culinaire duitse lekkernijen. Let op, je moet wel van te voren tickets bestellen.

Oktoberfeest Alteveer 8 oktober

Een ander mooie plek om je oktoberfeest te vieren binnen de landsgrenzen, is Alteveer. Hier kun je met eigen ogen aanschouwen dat het oktoberfeest, de lederhosen en de Tiroler accordeon muziek niet alleen bij bejaarden aanslaat. Misschien wel het jongste duo ooit: DIE JUNGEN TIROLER TEUFEL treden hier namelijk op. De 14 jarige Jasper en de 12 jarige Wesley spelen als volleerde muzikanten volkomen live in Alteveer. Voor informatie over het programma kijk op https://www.oktober-fest.nl/artiesten/. Kaarten kun je online bestellen.

Oktoberfeest Arcen 21-23 oktober

Het kan natuurlijk niet missen, met zo’n geweldig brouwerij als Hertog Jan binnen de gemeentegrens moest het er vroeg of laat van komen dat Arcen haar eigen Oktoberfeest ging organiseren. Dit jaar viert het alweer de 9e editie van één van de grootste oktoberfeesten in Nederland, op de festwiese naast de proeverij. Van Hertog Jan. Op dit feest ook zeer bekende acts van Tiroler bands, ze hebben zelfs de Zillertaler Schürzenjäger weten te strikken. Ook hier moet je van te voren tickets bestellen, maar die zijn wèl een stuk vriendelijker geprijsd dan die van Sittard bijvoorbeeld.

Mocht je nog niet kunnen kiezen, wees getroost, deze opsomming is niet eens volledig. Ook andere steden en dorpen hebben hun eigen oktoberfeest. Bijvoorbeeld Brunssum, Breda, Raamsdonksveer en Bergen op Zoom. Net over de grens zijn het oktoberfeest van Kleve en Siebengewald de moeite waard. Bekijk veel meer oktoberfesten en data op deze pagina.

Leave a Reply